Bijna alle vrouwen zijn “golddiggers”

Een golddigger is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat een persoon een partner heeft om zijn/haar gevulde portemonnee. Alle vrouwen zijn in meer of mindere mate golddiggers. Een golddigger is niet per definitie negatief. Het is juist een sterke drang naar wat iemand zoekt in een partner. Het gaat een golddigger namelijk niet alleen om het geld maar om de ambities en zelfstandigheid van de man. Deze eigenschappen zijn erg aantrekkelijk voor een vrouw. Want laten we eerlijk zijn wat vind jij aantrekkelijker:

 • Een man/vrouw die elke avond op de bank neer ploft, geen hobby’s heeft of andere ambities

Of

 • Een man/vrouw die weet wat hij wil, daarvoor gaat en succesvol is?

Natuurlijk is optie 1 voor veel mensen ook een prima keuze. Toch blijft optie 2 aantrekkelijker voor veel mannen/vrouwen. Daarnaast zijn dit natuurlijk 2 uitersten.

Waarom zijn bijna altijd vrouwen golddiggers?

Golddiggers worden aangetrokken tot financieel succesvolle mensen. In de praktijk zijn dit voornamelijk mannen. Dat is ook de reden dat de meeste vrouwen golddiggers zijn. Mannen zijn vaker financieel succesvol dan vrouwen.

De voornaamste reden zit vooral in het verschil van denkwijze tussen de man en vrouw. Dat wil niet zeggen dat mannen slimmer zijn dan vrouwen of dat vrouwen niet succesvol kunnen zijn. Dit baseer ik op een heel simpel feit: de Quote 500. Mannen domineren de Quote 500. Indien je alleen de hoeveelheid geld afzet tegen hoe succesvol iemand is zijn mannen dus meer succesvol dan vrouwen. Daarnaast hebben veel vrouwen hun vermogen te danken aan een erfenis.

Kijk bijvoorbeeld naar sporters. Bijna elke sport wordt gedomineerd door de man. Mannen zijn fysiek sterker en kunnen daardoor betere prestaties leveren in vrijwel elke sport. Dat is ook exact de reden dat belangrijke sportevenementen door miljoenen of soms miljarden wordt bekeken (Voetbal, rugby, wielrennen). Indien echter de vrouwelijke variant op televisie komt kijken daar een stuk minder mensen naar.

Zoals je hebt kunnen lezen in de blog hoe word je miljonair is de waarde die je biedt bepalend voor hoeveel je verdient. Een mannelijke sporter verdient dus bijna altijd (veel) meer dan een vrouwelijke sporter. Er zullen dus meer vrouwelijke golddiggers zijn dan mannen in de (top)sport wereld. Je hoort/leest bijvoorbeeld wel eens verhalen over de vrouw van een bekende voetballer. Heb je wel eens verhalen gehoord over een man van een bekende vrouwelijke voetballer?

Eigenschappen van golddiggers

Golddiggers zijn over het algemeen materialistisch en zien er goed uit. Daarnaast weten ze vaak precies hoe ze een man moeten verleiden. Je hebt vast wel eens een keer een “lelijke” man gezien met een prachtige vrouw. Wat blijkt? De man is miljonair. Natuurlijk is dit niet altijd het geval.

Je hebt ook oprechte golddiggers die daadwerkelijk verliefd zijn. Niet zozeer op het geld maar op de ambities en zelfstandigheid van de man. Dit zijn voor veel vrouwen aantrekkelijke eigenschappen. Een golddigger is dus niet per definitie een slecht iets hoewel dat vaak wel zo wordt gezien. Dit komt voornamelijk door de rotte appels die er tussen zitten. Golddiggers die letterlijk voor het geld gaan. Een 25 jarige vrouw die trouwt met iemand die bejaard is. Je kan mij veel vertellen maar ik geloof niet dat daar enige vorm van liefde bestaat anders dan de liefde voor geld.

Een vraag die veel mensen dan stellen is of de betreffende golddigger ook een relatie zou hebben met de betreffende persoon indien hij een gewone baan had en weinig geld had. Waarschijnlijk niet. Indien je succesvol bent heb je bepaalde eigenschappen die andere mannen niet hebben. Anders waren alle mannen wel succesvol geweest.

Hoe pak je een golddigger aan?

Waarschijnlijk heb je op dit moment niet genoeg geld om een golddigger aan te trekken. Maar ondanks dat, wat is een simpele manier om te achterhalen of iemand echt voor jou gaat en niet voor je geld?

 • Door simpelweg geen luxe/dure cadeautjes of andere materialistische zaken te kopen voor de vrouw/man
 • Absoluut niet je creditcard/pinpas uitlenen
 • De vrouw haar eigen zaken laten betalen

Tenminste dit is wat ik zou doen. Indien de vrouw/man nog steeds bij je is enkele jaren later kun je bijna met 100% zekerheid zeggen dat ze voor jou gaan en niet voor je geld. Zie ook de volgende video:

Hier zie je een man die een aantal vrouwen op date vraagt terwijl hij naast een dure luxe auto staat. De vrouwen zijn gretig en willen graag op date maar zodra ze er achter komen dat zijn auto achter de snelle luxe auto staat en iets minder luxe blijkt te zijn haken ze al snel af. Dit terwijl ze een paar seconden daarvoor nog mee wouden! Dit is nu een goed voorbeeld van golddiggers. Deze mensen gaan dus voor het geld en niet voor het uiterlijk. Gelukkig zijn er ook een aantal vrouwen die ondanks de auto wel mee gaan aan.

Wat heeft een golddigger te maken met financieel onafhankelijk worden?

Er zijn relatief maar weinig mensen die zoveel geld hebben dat ze golddiggers aantrekken. De kans dat je te maken krijgt met een golddigger is erg klein. Echter om financieel onafhankelijk te worden is het wel van belang dat je als team samenwerkt. Een man die al het geld verdient en de vrouw die alles uitgeeft (of andersom) aan onnodige dingen gaat natuurlijk niet werken.

Een golddigger heb je in verschillende soorten en maten. Het is dus van belang dat je in je relatie goed de financiële zaken op orde hebt. Het zal niet de eerste keer zijn dat tijdens een scheiding de man of vrouw de helft van alles meekrijgt. Dat zou toch knap lullig zijn indien jij al je geld hebt geïnvesteerd en je partner alles heeft uitgegeven. Zij of hij krijgt dan de helft van je investeringen….

Trouwen in gemeenschap van goederen is een gevaarlijk iets financieel gezien. Er zijn miljoenen mensen die dachten nooit uit elkaar te gaan maar uiteindelijk toch uit elkaar gingen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet moet gaan trouwen maar wat wel van belang is om te kijken hoelang je al bij elkaar bent en of je een toekomst ziet. Dus niet kijken naar volgend jaar maar over 10 jaar. Waar willen jullie samen zijn? Vaak genoeg lees je dat mensen enkele weken nadat ze getrouwd zijn alweer gaan scheiden.

Gelukkig kun je huwelijkse voorwaarden precies naar wens opstellen. Ben je van plan om te gaan trouwen is het van groot belang dit goed op papier te zetten. Financieel onafhankelijk worden is een lang proces wat nu begint, niet over 10 jaar.

Hoe regel jij financiële zaken in je relatie?

Er zijn honderden verschillende mogelijkheden om je financiële zaken te regelen. Er is echter een beste manier. Kijk eerst eens naar je eigen relatie. Hoe regelen jullie de financiële zaken?

Indien je financieel gezien niet op één lijn zit is niet erg. Echter als jullie elkaars tegenpolen zijn op financieel gebied kan dat rampzalig uitpakken. Vooral indien je financieel onafhankelijk wilt worden. De één die geld spaart en de ander die het nog sneller uitgeeft. En het allerergste, beide partners die sneller geld uitgeven dan het binnenkomt. Dit laatste komt vaker voor dan je denkt. Uiteindelijk is het heel simpel echter is de drang naar materialistische zaken en status te groot. Mensen komen daardoor in financiële problemen en komen daar zonder hulp niet meer uit.

Wat is dan de beste manier om je financiële zaken te regelen? Door alles 50/50 te doen op basis van inkomen. Indien de man meer verdient zal deze dus ook meer inleggen. Procentueel gezien is het echter altijd 50/50. Op deze manier hou je je eigen potje geld waar je mee kan doen wat je wilt en je partner ook. Indien je partner een nieuwe auto wilt kopen maar jij vind de huidige auto nog prima mag hij dus zelf betalen. Andersom natuurlijk ook. Gezamenlijke aankopen kun je met elkaar bespreken en worden betaald op basis van inkomen. Je betaalt dus altijd beiden de helft.

Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld als je partner zijn baan verliest. Het is dan ook niet nodig om het letterlijk alles zo te doen. Daar moet je samen een weg in vinden en is voor iedereen anders. Op deze manier word je ook niet afhankelijk van elkaar. Indien je iets leuks wilt kopen kun je daar zelf voor sparen. Echter indien je liever geld uit geeft aan sigaretten en drank is je eigen keuze.

Ga je samenwonen of trouwen kun je huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract opstellen. Hierin kun je precies bepalen wie wat moet betalen en hoe het onderling geregeld is. Ook nadat bijvoorbeeld een van de partners komt te overlijden. Ruzie over geld komt vaak voor, je kunt het maar beter goed vast laten leggen. Waarom zou je alles 50/50 doen? Omdat de man en vrouw nu eenmaal van elkaar verschillen. De man koopt graag een grote auto, mooie tv en geluidsinstallatie en vrouwen kopen liever kasten vol kleren, schoenen en gaan vaker het huis uit.

Maak keuzes in je aankopen

Met keuzes doel ik voornamelijk op het “en-en” principe. Oftewel mensen willen zo graag iets doen dat ze er niks voor willen opgeven. Bijvoorbeeld op vakantie gaan terwijl je daar geen geld voor hebt. Een dure mooie jas kopen waar je eigenlijk geen geld voor hebt. Of nog erger: op vakantie gaan EN de dure mooie jas kopen terwijl je voor beiden geen geld hebt!

Dit is voor veel mensen erg lastig en maken daardoor verkeerde financiële keuzes. Niet voor niks zijn er ruim 2.5 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven. Deze armoede heeft in veel gevallen te maken met verkeerde keuzes waardoor mensen met bijvoorbeeld torenhoge schulden blijven zitten. Er zijn ook mensen die er niks aan kunnen doen (door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval en daardoor niet meer kunnen werken). Feit blijft echter indien je bewust bezig bent met je financiële zaken dat je financiële risico’s altijd vermijd.

Indien je het belangrijker vind om op vakantie te gaan terwijl dit eigenlijk financieel gezien niet kan maak je zelf die keuze. Je kunt dan achteraf niet zeuren dat je het financieel allemaal zo moeilijk hebt. Mensen zien vaak geen uitweg meer zodra de schulden blijven oplopen. Echter is het van groot belang dat je het inzicht in je eigen financiële situatie weer terug krijgt.

Wat is dan de juiste keuze? Door eerst te kijken naar je financiële situatie voordat je een aanschaf doet. Kun je het betreffende product wel betalen? Kun je wel op vakantie? Vakantie is niks meer dan een korte vlucht uit de huidige situatie. Of je nu wel of geen geld problemen hebt. Het verschil is dat iemand met geld problemen na zijn vakantie nog meer geld problemen heeft. Je schiet er dus uiteindelijk niks mee op ook al voelt de vakantie als een geschenk uit de hemel.

Soms moet je de keuze maken. Of een vakantie of die dure leuke jas kopen. Dit is voor veel mensen zo lastig dat ze dan allebei maar kopen met alle gevolgen van dien. Voor mij persoonlijk is dit erg makkelijk. Indien ik geen financiële middelen heb om iets te kopen koop ik het niet. Een uitzondering hierop is een huis. Maar bij een huis gelden dezelfde regels. Een maximale hypotheek nemen is onverantwoord. Wist je dat je in Duitsland maar maximaal 80% van de woningwaarde kan lenen bij de bank? 20% moet je dus zelf bijleggen. Indien we dat nu zouden invoeren in Nederland kan niemand meer een huis kopen.

Financieel onafhankelijk worden door te besparen

Bovenstaande informatie zijn allemaal kleine stappen richting financieel onafhankelijk worden. Financieel onafhankelijk zijn betekent dat je niet meer hoeft te werken voor je geld. Op deze website laten wij zien dat dit makkelijker is dan je denkt. Financieel onafhankelijk worden kun je worden door geld te besparen op je uitgaven. Denk hierbij aan uitgaven voor je telefoon, televisie, verzekeringen en alle andere producten en diensten. Vaak betaal je teveel of heb je verzekeringen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Financieel onafhankelijk worden heeft niks te maken met hoeveel geld je verdient maar wat je met je geld doet. Besparen is de eerste stap. Hoe meer geld je kunt besparen hoe eerder je financieel onafhankelijk kunt worden. Wij hebben een speciale bespaar vergelijkers pagina gemaakt waar je in één overzicht direct kunt zien waar jij op kunt besparen.

Wil je meer informatie over financieel onafhankelijk worden begin dan met ons stappenplan. Of neem een kijkje in ons blog.

Vraag: Heb jij wel eens te maken gehad met een “golddigger”?Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Anna schreef:

  Jeetje, wat seksistisch. En wat een kromme redeneringen! De Quote 500 is je onderbouwing dan mannen anders in elkaar zitten dan vrouwen? Nog nooit gehoord van het glazen plafond, de pay gap, het enkele feit dat er meer vrouwen met zwangerschapsverlof gaan dan mannen (wat die mannen ook een kind oplevert)? Zie de Scandinavische landen, waar ze aan deze dingen actief iets doen en er pronto ook veel meer vrouwelijke topbestuurders (en dus Quote-mensen) zijn dan mannelijke.

  Verder is het natuurlijk ook niet zo dat het feit dat mannelijke sporters meer aandacht krijgen en beter betaald worden dan vrouwelijk ook objectief meer ‘waard’ of ‘beter’ zijn. Voor sporten die alleen door vrouwen worden gedaan is ook nauwelijks aandacht, en dat is niet omdat we allemaal naar de MANNELIJKE ritmische gymnastiekers zitten te kijken. Een voetballer is heus niet per definitie een betere sporter dan een zwemmer, toch verdienen voetballers miljoenen en zwemmers hooguit modaal.

  Ik kwam op deze site in de hoop om nou eens niet Amerikaans-gerichte informatie te vinden, maar als ik dit zo lees kan ik beter zelf op zoek.

  • You schreef:

   Mannen zijn overal beter in! Het iq van een man ligt ook hoger!

   Alle wetenschappers en uitvinders zijn mannen, dus lul niet zo slap

   • I schreef:

    Oja en hoe verklaar je dan dat er tegenwoordig veel meer vrouwelijke studenten zijn die universiteit doen?
    Dat er wetenschappers en uitvinders meer mannen zijn ligt puur in interesse en niet in iq..
    Vrouwelijke studenten doen bijvoorbeeld eerder studies als geneeskunde.
    Gelukkig zie je tegenwoordig steeds vaker dat vrouwen succesvoller zijn dan mannen en dat ze moeten “down daten” en een partner hebben met een lager opleidingsniveau.. Het was vroeger altijd zo dat mannen gemiddeld hoger opgeleid waren maar in deze generatie is dat gelukkig omgedraaid..

  • Anoniem schreef:

   Een kut steelt je hut

 2. Anna schreef:

  Waar ik hierboven zeg ‘meer vrouwelijke…dan mannelijke’ bedoel ik natuurlijk meer vrouwelijke dan hier. Er zijn nog steeds meer mannen in topfuncties, ook in de Scandinavische landen.

 3. johan van der deen schreef:

  Hoi Anna,

  Dank voor je reactie.

  Jammer dat je het artikel seksistisch hebt opgevat. Ik vermeld nergens in het artikel dat mannen “beter” zijn dan vrouwen. Sterker nog, vaak zijn vrouwen in veel dingen beter dan mannen. Ook in het bedrijfsleven. De quote 500 heb ik gebruikt als voorbeeld om aan te geven dat over het algemeen mannen financieel gezien “succesvoller” zijn dan vrouwen. Succes is relatief want dat bepaal je zelf. De quote 500 gaat trouwens niet zozeer over topfuncties maar over de rijkste mensen van ons land. Dit zijn geen managers in topfuncties maar de eigenaren/aandeelhouders van bedrijven. Het overgrote deel in de quote 500 is man.

  Wat betreft je opmerking over sporters heb je ook zeker gelijk in. Mannelijke sporters zijn over het algemeen in bijna elke sport “beter”. Daarom kijken er meer mensen naar de mannelijke variant dan de vrouwelijke variant. Een voetballer is inderdaad geen betere sporter dan een zwemmer. Een voetballer verdient miljoenen omdat deze miljoenen mensen entertaint. Een zwemmer verdient geen miljoenen omdat ze niet wekelijks miljoenen mensen entertainen. Waarom verdienen vrouwelijke voetballers geen miljoenen maar mannen wel? Omdat miljoenen mensen elke week afstemmen op mannenvoetbal. Vrouwenvoetbal is gewoon niet interessant genoeg voor de grote massa.

  Sporters worden dus niet betaald n.a.v. de inspanningen die ze leveren maar n.a.v. hoeveel andere mensen de sport interessant vinden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen minder zijn. Er zijn genoeg vrouwelijke sporters die in hun sport beter zijn dan hun mannelijke collega’s.

  Een golddigger wordt vaak als iets negatiefs gezien.Met dit artikel wou ik duidelijk maken dat het dus lang niet altijd het geval is. Het was niet mijn bedoeling om mannen als “beter” af te schilderen ten opzichte van vrouwen. Dat is natuurlijk niet zo. Het punt wat ik probeer te maken is dat mannen over het algemeen financieel gezien succesvoller zijn dan vrouwen. Dat betekent dat er automatisch meer vrouwelijke “golddiggers” zijn dan mannelijke “golddiggers”.

  De informatie op deze website is trouwens totaal niet Amerikaans gericht. Ik kan me voorstellen dat dit artikel een vreemde eend in de bijt is. Neem gerust een kijkje in de overige blogs en je zult zien dat ons hoofddoel is om informatie te delen betreffende financieel onafhankelijk worden!

  • I schreef:

   Het is wel zo dat mannen beter in sport zijn dan vrouwen (puur door testosteron en meer spiermassa) maar dan kan ik ook zeggen dat vrouwen beter zijn in modellenwerk en dat daarom vrouwelijke modellen veel meer verdienen dan mannelijke modellen en dus vrouwen succesvoller zijn. U pakt een categorie waarin mannen succesvoller zijn, en concludeert hieruit meteen dat mannen gemiddeld succesvoller zijn.
   Waarom is het dan zo dat er tegenwoordig meer vrouwelijke studenten zijn die universiteit doen?
   Het is zo dat de quote 500 vooral mannen zijn, maar dit is puur omdat dit allemaal mannen van hogere leeftijd zijn, en er vroeger meer mannen gestudeerd hadden. Ik denk dat met de komst van deze generatie er over 30 jaar meer vrouwen in de quote 500 staan..
   Ook is het zo dat tegenwoordig meer vrouwen aan het “down daten” zijn en een relatie hebben met een man die minder hoog is opgeleid dan zij. Dan kan ik ook wel gaan zeggen dat mannen golddiggers zijn. Ik vind dit redelijk denigrerend..

   • Johan van der Deen schreef:

    Beste I,

    Zoals ik ook in de reactie hierboven heb aangegeven is het geen strijd tussen welke sexe beter is. Dat mannen vaak beter zijn in vele sporten (door inderdaad spiermassa en testosteron) wil niet zeggen dat mannen slimmer zijn. Of “beter” zijn dan vrouwen. Het zou goed kunnen dat er over 30 jaar meer vrouwen in de quote 500 staan.

    Een “golddigger” kiest een partner meestal uit voor het geld. En aangezien er over het algemeen veel meer mannen zijn met veel geld zijn vrouwen dus vaker een golddigger dan een man. Waarom is dat denigrerend?

    • M schreef:

     Je redenering hier klopt niet, omdat je je blog begint met “bijna alle vrouwen zijn golddiggers”. Of je maakt een fout en daar moet staan: “bijna alle golddiggers zijn vrouwen”, of je bent idd een seksist zoals Anna suggereert. Mij lijkt het vooral erg onhandig om alleen specifieke mannen (= die sympatiseren met dergelijke standpunten) als doelgroep te hebben als je geld wil verdienen met deze blog..

 4. Anoniem schreef:

  Let niet op Anna, die kan helaas niet verder denken dan dat mannen zogenaamd beter zijn dan vrouwen. Die heeft waarschijnlijk tijd nodig om het te verwerken. Wat betreft deze website, ik was maandenlang op zoek naar een Nederlandse site die deze topics behandeld en ben blij dat ik hem gevonden hebt! Zet hem op!

 5. Vbk schreef:

  Als man zijnde maar goed studeren dan he..

 6. Andreas schreef:

  ik wil niet lullig zeggen maar de meest van de Nederlandse goed uitziende vrouwen zijn echt kansloos! denken altijd knappe rijke jongens kunnen scoren. maar dat willen ze totaal niet in hun oren horen. eerste klas goldiggers! vooral amerika is zelfs een tandje erger! soms vraag je zelf om problemen.

 7. M schreef:

  Wat jammer. Na lang zoeken vind ik eindelijk nog een redelijk NL FI/RE blog (naast mr fob) en dan blijkt dat de eigenaar er mysogiene ideeen op na houdt. Misschien moet ik, als FIRE vrouw, dan toch maar mn eigen blog starten… (met mn vriendinnen/moeder/zus/tantes/nichten/alle andere vrouwen die ik ken die GEEN golddiggers zijn)

  • johan van der deen schreef:

   Beste M,

   Er staat in het artikel dat een “golddigger” niet per definitie iets slechts is. Toch wordt dat in de praktijk wel vaak zo opgevat. En dat is ook terug te zien in de reacties. Bijna elke vrouw is een golddigger. Niet omdat elke vrouw uit is op geld van een man of partner maar wel streeft naar een ambitieuse man die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Het is juist een sterke drang naar wat iemand zoekt in een partner.

   Ik denk niet dat jij en je vriendinnen/moeder/zus/tantes/nichten/ zitten te wachten op een man die niet werkt, de hele dag televisie zit te kijken en voor de rest niks uitvoert omdat hij daar geen zin in heeft?

 8. Martin schreef:

  Ook financieel zelfstandige vrouwen verwachten dat ik de eerste date betaal. Ondanks zogenaamde emancipatie……

  De paygap en het glazen plafond zijn mythes opgericht om vrouwen als collectief te kunnen laten golddigger. Individuele mannen met veel geld gaan namelijk liever MGTOW.

 9. Elton schreef:

  Laat zij zelf gaan werken voor hun eigen geld. Ik ken veel mannelijke Nederlanders die zijn opgelicht door hun eigen vrouwtje, terwijl ze een relatie of getrouwd zijn. Wanneer man lief op het werk is loop ze te neuken met een neger op haar eigen matras waar ze mee met haar eigen echtgenoot op neukt.

  Geen enkel vrouw komt mij zeggen dat ik moet werken. Ik ben de baas over mij zelf.
  Heb je geld en auto en huis en een dikke bank rekening dan ben je opeens interessant. Je kunt beter naar de hoeren en lekker neuken en ben je weer thuis.

  Waar moet je een vrouw zoeken in deze tijd ze lichten allemaal de boel op. Als een vrouw mij wilt moet zelf naar mij toe komen en trouwen ik vis en vissen is niet mijn hobby, want die nu hebben geen eens respect alleen maar commentaar. Maar met mij kunnen ze niet. Ik geef ze ook goed op hun donder.

  Vaak willen ze cashen en ben jij de kassa, partner alimentatie en kinderen alimentatie.

  Wat denk jij dat een vrouw de baas over mij komt spelen? Echt ik ben wie ik ben en ben gewoon wie ik ben.

 10. grotebke schreef:

  Ik leerde ook laats eentje kennen en die wilde op WET trouwen. En ze had nog een grote bek erbij voor al die van NL. En dat was 2 jaar geleden en de meeste zijn scherp voor hun belangen. Ben blij dat ik er niet mee bent getrouwd dan zou de ellende echt beginnen. Heb in die tussen tijd iemand ontmoet in het buitenland die zelf werk en een huis en een auto heeft.

  Heeft mij nooit om geld gevraagd of enige ding. Ze kookt en is een echte hardwerkende huis vrouw. Deze wil ook zelf niet uitgaan of naar dure vakantie gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie