The Intelligent Investor

Geschreven door Benjamin Graham, “the greatest investment adviser of the tentieth century”. Warren Buffet, de meest succesvolle investeerder ooit heeft van Benjamin Graham zijn tactiek geleerd. Volgens Warren Buffet “by far” het beste boek geschreven betreffende “Value Investing” en het investeren op de beurs.

De “revised” edition bevat de originele teksten van Benjamin Grahman aangevuld met commentaar van Jason Zweig. Het boek telt ruim 600 bladzijden boordevol informatie over tactiek, portfolio’s, voorbeelden, adviezen en nog veel meer. Ondanks de moeilijkheidsgraad geeft dit boek weer hoe lastig het is om geld te verdienen op de aandelenmarkt. Een must read voor iedereen die van plan is (of dit al doet) te gaan beleggen op de beurs.

Totale inhoud:

 • HET boek betreffende value investing en investeren op de beurs. Must read voor iedereen die gaat beleggen

Moeilijkheidsgraad:

 • Moeilijk, veel termen die voor een beginner onduidelijk kunnen zijn. Soms moeilijk te begrijpen, niet geschikt voor mensen die de Engelse taal nog niet goed kunnen lezen of begrijpen (Volledig Engels)

Sterke punten:

 • Het handboek voor het investeren op de beurs, aangeraden door de meest succesvolle belegger ooit: Warren Buffet.
 • Bevat alle ins en outs betreffende het investeren op de aandelenbeurs

Minder sterke punten:

 • Lastig te begrijpen, moeilijk leesbaar
 • Veel termen die als leek niet bekend zijn
 • Outdated voorbeelden
 • Het volgt geen specifiek verhaal maar lijkt meer op een studieboek
 • Ruim 600 pagina’s

Ondanks de minder sterke punten en moeilijkheidsgraad is dit een must read voor iedereen die wil gaan beleggen of hier al mee bezig is. Het stappenplan betreffende investeren in aandelen op deze website is gebaseerd op The Intelligent Investor. Al voordat ik nog maar 1 aandeel heb gekocht weet ik al meer over aandelen dan miljoenen andere mensen die denken dat ze weten wat ze doen.

Dit boek volgt geen verhaal maar is eigenlijk een studieboek met concrete voorbeelden van de afgelopen tientallen jaren. Ondanks de leeftijd van het boek kun je hier veel uit leren. Niet voor niks aangeraden door Warren Buffet!

The Intelligent Investor aanschaffen via Bol.com:

Je kan het boek “The Intelligent Investor” aanschaffen bij Bol.com. Als je via onderstaande link het boek aanschaft krijgt onze website de credits, dit heeft verder geen invloed op de prijs. Een mooie en volledig optionele manier om ons te helpen deze website online te houden!Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Dutch DGI schreef:

  “The Intelligent Investor” van Benjamin Grahamwas ook het eerste boek dat ik las toen ik beleggen en FO aan het onderzoeken was. Ondanks zijn moeilijkheidsgraad raad ik het iedere serieuze belegger aan. Lees dan wel de nieuwere versie met het commentaar van Jason Zweig, welke na ieder hoofdstuk de brug naar de moderne wereld maakt! Dit maakt het een stuk makkelijker om Graham’s wijsheid toepasbaar te maken of te realiseren dat een bepaald deel totaal achterhaald is (er is heel wat veranderd op de beurs sinds 1949…).

  Zelf ben ik een fanatieke waarde- en dividendbelegger (value investing en dividend growth investing, op de Amerikaanse markt), dus dit boek is de absolute basis van mijn strategie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie