Budgetcoach

Wat doet een budgetcoach?

Financiële zaken bespreek je niet zo snel met andere mensen. Veel mensen zitten in de schulden maar de mensen om hun heen weten dit vaak niet. Bijna iedereen leeft van geld wat ze eigenlijk niet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek. Sommige mensen geven meer geld uit dan dat er binnenkomt. Indien dit structureel gebeurt komen deze mensen in de problemen waar ze zelf niet meer uit kunnen komen.

Dit komt voornamelijk omdat ze zelf niet zien hoeveel geld ze daadwerkelijk uitgeven. Ook al heb je zelf geen of weinig schulden, ga maar eens uitrekenen wat je elke maand uitgeeft. Het zal je soms verbazen hoeveel geld je kwijt bent. Zolang er meer geld binnenkomt dan dat er uit gaat is dat natuurlijk minder erg.

Een budgetcoach helpt mensen om hun financiële zaken op orde te krijgen. Dit gebeurt door middel van een persoonlijk gesprek en een gedetailleerde blik op de inkomsten en uitgaven. De budgetcoach maakt samen met jou/jullie een financieel plan. Dit financieel plan is zo opgesteld dat je uit de schulden komt en structureel elke maand geld overhoudt. Dit vereist natuurlijk wel discipline en een verandering in je levensstijl. Mensen met schulden die er zelf niet meer uitkomen weet vaak goed te vertellen hoe de vork in de steel zit. In de praktijk is het vaak iets minder rooskleurig. Belangrijk om het onderwerp serieus te nemen en discipline te tonen

Voor wie is een budgetcoach geschikt?

Een budgetcoach is geschikt voor mensen die zelf niet meer weten wat ze moeten doen om uit de schulden te komen. Een budgetcoach kan je advies geven over allerlei verschillende financiële zaken zoals over verzekeringen, belastingteruggave en een budget voor je opstellen. Het uiteindelijke doel van de budgetcoach is om je te helpen met je financiële zaken zodat je niet in de schulden komt en structureel geld overhoud.

Een budgetcoach is niet hetzelfde als schuldhulpverlening. De schuldhulpverlening is voor mensen die zo diep in de schulden zitten dat een budgetcoach er weinig aan kan doen. De schuldhulpverlening kan via de gemeente waar je woont aangevraagd worden. Een budgetcoach kan je dus helpen voorkomen dat je in de schuldhulpverlening komt.

Het traject van een budgetcoach

Een traject met de budgetcoach begint altijd met een intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de huidige problemen en hoe deze veroorzaakt zijn. De budgetcoach maakt een plan van aanpak voor de betreffende situatie. Hoelang een traject duurt is afhankelijk van de hoogte van de schulden en de betrokkenheid van de betreffende persoon.

Uiteindelijk doet de budgetcoach hetzelfde wat wij ook op deze website iedereen aanbevelen: besparen op producten en diensten. Indien je de basis stappen op deze website hebt doorlopen weet je ook direct wat een budgetcoach doet. De belangrijkste stap is echter om het daadwerkelijk te doen. Wanner je de informatie leest maar niet toepast heb je er dus weinig aan. Sommige mensen vinden het erg moeilijk om actie te ondernemen. Hier kan een budgetcoach je bij helpen.

Zelfdiscipline

Een budgetcoach neemt niet je bankrekening over en zorgt ervoor dat alles netjes wordt betaald. Dit moet je zelf doen. De budgetcoach zal je ondersteunen en vertellen welke zaken je waar kunt regelen. Maar uiteindelijk heb je zelf de touwtjes in handen. Dit betekent dat je je levensstijl moet aanpassen. Dit zal in het begin een stukje zelfdiscipline kosten maar uiteindelijk kom je er sterker uit.

Financieel onafhankelijk worden en een budgetcoach

Onze website gaat over financieel onafhankelijk worden. Financieel onafhankelijk wordt je alleen als je precies weet wat je inkomsten en uitgaven zijn. Op deze manier kun je optimaal besparen op producten, diensten, verzekeringen, hypotheken etc. Hoe je dit precies moet doen vind je in ons stappenplan. Uiteindelijk is dit stappenplan ook het plan wat een budgetcoach zal voorstellen.

Een gezonde financiële toekomst bestaat maar uit een paar zaken:

  • Minder uitgeven dan dat er binnenkomt
  • Niet (of zo min mogelijk) in de schulden komen
  • Betaal jezelf eerst, daarna de rest (basisprincipes van rijkdom)

In theorie is dit erg simpel. In de praktijk valt dit soms vies tegen. Niet voor niks zitten miljoenen mensen in de schulden. Dat is ook niet zo gek want schulden maken is gek genoeg een eitje. Indien je graag je financiële zaken op orde wilt maken kun je de stappen volgen uit ons stappenplan. Vind je dit moeilijk en kom je elke maand maar net rond kan het een goed idee zijn om een budgetcoach naar je financiële situatie te laten kijken.

Wat kost een budgetcoach?

Een budgetcoach kost geld. In dat opzicht geen verstandige keuze om een budgetcoach in te huren als je financieel onafhankelijk wilt worden. Echter de voordelen van een budgetcoach zie je pas op de lange termijn. Een budgetcoach kost in het begin geld maar dit verdien je later dubbel en dwars terug. Het is verstandig om alleen contact te zoeken met  een budgetcoach zodra dit absoluut noodzakelijk is. Dit hoeft natuurlijk niet perse voor jezelf te zijn maar kan ook voor een familielid of kennissen/vrienden die er zelf niet meer uitkomen.

Het daadwerkelijke uurtarief is per budgetcoach verschillend. Wij vinden het wel belangrijk dat je altijd de juiste prijs krijgt. Teveel betalen voor een budgetcoach is natuurlijk zonde van je geld. Via onderstaand formulier kun je gratis een offerte aanvragen voor een budgetcoach. Je krijgt een aantal offertes toegestuurd en kunt zelf de keuze maken of je hier van gebruik wilt maken.
Deel deze pagina met je kennissen....Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie