3. Internet, televisie en telefoon

Vergelijk Alles-in-1 Pakketten & Bespaar Maandelijks Geld

Bespaar op je maandelijkse kosten door een goedkoop Alles-in-1 Pakket af te sluiten. Vul je postcode in en bereken hoeveel jij maandelijks gaat besparen! Let op: het goedkoopste Alles-in-1 Pakket is niet altijd de beste.

Let op: ook al is de besparing slechts één euro per maand, elke euro die je per maand bespaart is na 10 jaar met 4% rendement al een verschil van +/- 150 euro! Gebruik onderstaande tool om te berekenen wat je besparing kan opleveren met een gemiddeld rendement van 4%:

Bereken effect maandelijkse besparing

Besparing per maand (vanaf volgende maand): ,-
Rendement: %

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een internet/televisie abonnement?

Internet

Een internetverbinding is tegenwoordig onmisbaar. Veel belangrijke zaken worden gedaan via het internet. Waar moet je op letten?

Downloadsnelheid

Aanbieders adverteren vaak met de download snelheid. In de praktijk heb je ruim voldoende aan een download snelheid van 20 Mbit/s bij normaal gebruik.

Betrouwbaarheid

Tegenwoordig komt het bijna nooit voor dat een internetverbinding langer dan een dag plat ligt. Echter mensen die in afgelegen gebieden wonen kunnen wel vaker last hebben van storingen of een tragere verbinding. Kijk altijd op de website van de provider voor meer informatie of zoek naar recensies van andere gebruikers.

Zakelijk of privé?

Zakelijk of privé kan een belangrijke keuze zijn. Met een privé verbinding kun je prima online zaken regelen maar als je bedrijf afhankelijk is van een internet verbinding kan het verstandig zijn om een zakelijke verbinding te nemen. Het verschil zit met name in de oplossnelheid bij problemen en de gegarandeerde up-time van de verbinding (hier betaal je natuurlijk wel voor).

Glasvezel?

Glasvezel maakt gebruikt van lichtstralen om data te verzenden. Hierdoor kunnen hogere snelheden worden behaald dan met een normale adsl/kabel verbinding. Heb je deze hogere snelheid daadwerkelijk nodig?

Televisie

Televisie abonnementen worden standaard aangeboden met een x aantal zenders. Waar moet je op letten?

Extra programma’s

Heb je die extra programma’s wel nodig? Denk aan sport1 of HBO voor je favoriete series.

Tv-ontvanger

Heb je meerdere tv’s in huis? Bekijk dan altijd hoeveel tv’s je maximaal kunt aansluiten op de tv-ontvanger. Soms is het nodig om meerdere tv-ontvangers aan te schaffen, kijk goed welke voorwaarden hier aan zitten.

Telefonie

Telefonie abonnementen zitten vaak standaard in het pakket. Waar moet je op letten?

Heb je al een telefoon?

Dan is het verstandig om te kijken of je deze telefoon kunt gebruiken met je nieuwe abonnement of dat je een ander type telefoon nodig hebt. Heb je nog geen telefoon bekijk dan goed welke typen aanbevolen zijn door je provider.

Hoeveel telefoonnummers heb je nodig?

Extra telefoonnummers kosten geld, heb je deze nummers echt nodig?
Deel deze pagina met je kennissen....Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie