4. Mobiele telefoon / abonnementen

Vergelijk Mobiel Abonnementen & Bespaar Maandelijks Geld!

Let op: een mobiele telefoon abonnement past niet bij het principe van financieel onafhankelijk worden. Mobiele telefoon abonnementen zijn vaak te duur en verleiden je om de paar jaren een nieuw abonnement af te sluiten. Wij raden ten zeerste aan om een Sim Only Abonnement af te sluiten. Hiermee bespaar je over de jaren heen honderden en in sommige gevallen duizenden euro’s.

Hoewel wij het afraden kan je er zelf toch voor een mobiel abonnement kiezen. Bespaar op je maandelijkse kosten door een goedkoop mobiel abonnement af te sluiten. Vul je gegevens in en bereken hoeveel geld jij maandelijks gaat besparen.

Let op: ook al is de besparing slechts één euro per maand, elke euro die je per maand bespaart is na 10 jaar met 4% rendement al een verschil van +/- 150 euro! Gebruik onderstaande tool om te berekenen wat je besparing kan opleveren met een gemiddeld rendement van 4%:

Bereken effect maandelijkse besparing

Besparing per maand (vanaf volgende maand): ,-
Rendement: %

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een mobiele telefoon abonnement?

Het is verstandig om van te voren uit te zoeken wat je precies nodig hebt. Veel mensen hebben een abonnement met teveel belminuten of MB’s voor het gebruik van internet. Aan een mobiele telefoon abonnement zit je vaak vast en kom je niet zomaar onderuit zodra deze afgesloten is. bedenk dus goed waar je de telefoon voor gaat gebruiken. Gebruik onderstaande tips om een juiste keuze te maken.

Belminuten

Een telefoon is natuurlijk bedoeld om mee te bellen. Hoewel sommige mensen hun telefoon voor hele andere doeleinden gebruiken blijft bellen hoofdzaak nummer 1. Het aantal belminuten bepaalt hoeveel minuten je per maand kunt bellen zonder extra kosten. Kom je over het aantal belminuten van het gekozen abonnement heen dan moet je extra betalen bovenop de abonnementskosten. Maak dus van te voren een inschatting van de verwachte belminuten. Bij een Sim Only Abonnement kun je dit vaak per maand aanpassen. Bij een telefoon abonnement staan de belminuten vaak vast. Onbeperkt kunnen bellen is natuurlijk handig maar heb je dit daadwerkelijk nodig?

Internet

Internet is tegenwoordig onmisbaar op een mobiele telefoon. Bankzaken kun je tegenwoordig prima regelen via een mobiel abonnement. Jongeren maken vaak gebruik van social media zoals Facebook. Gratis onderling berichten versturen via Whatsapp is ook erg populair. Hoeveel MB’s heb je eigenlijk nodig voor je mobiele abonnement? Persoonlijk gebruik ik geen internet abonnement. Ik maak thuis en op mijn werk gebruik van Wi-Fi. Hierdoor kan ik elke maand tientallen euro’s besparen.

Sommige mensen kunnen niet zonder internet op hun telefoon. Bekijk van te voren hoeveel MB’s je denkt te gaan verbruiken en stem daar je abonnement op af.

Duur abonnement

Hoelang duurt je abonnement en is deze maandelijks opzegbaar? Bekijk goed hoelang je aan een abonnement wilt vastzitten. Vaak zit je hier één of twee jaar aan vast. Aan de ene kant weet je waar je aan toe bent maar aan de andere kant zit je er ook aan vast.

De kosten van de mobiele telefoon zelf zijn verwerkt in de abonnementskosten. Afhankelijk van het type telefoon betaal je eenmalige abonnementskosten gevolgd door een maandelijks bedrag.

Type telefoon

Het type telefoon bepaalt in hoofdlijnen de abonnementskosten. Waar wil je de telefoon voor gebruiken? Een iPhone 6 kan in dat opzicht net zoveel als een iPhone 2. Het type telefoon bepaalt de snelheid van de telefoon en eventuele extra opties. Voor normaal gebruik (bellen, internetten en eventueel spelletjes) is bijna elke smart Phone een prima optie.

Abonnementskosten

Alle bovenstaande opties bepalen hoeveel je gaat betalen voor je abonnement. Wil je onbeperkt internetten en bellen met de nieuwste telefoon betaal je de hoofdprijs. Hoeveel geld je uit wilt geven aan een abonnement is natuurlijk je eigen keuze. Ben je van plan om financieel onafhankelijk te worden kun je het beste een Sim Only Abonnement kiezen.
Deel deze pagina met je kennissen....Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie