10. Opstalverzekering

Vergelijk Opstalverzekeringen & Bespaar Maandelijks Geld

Bespaar op je maandelijkse kosten door een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Bereken via de Opstalverzekering Vergelijker hoeveel geld jij maandelijks gaat besparen op je opstalverzekering.

Let op: ook al is de besparing slechts één euro per maand, elke euro die je per maand bespaart is na 10 jaar met 4% rendement al een verschil van +/- 150 euro! Gebruik onderstaande tool om te berekenen wat je besparing kan opleveren met een gemiddeld rendement van 4%:

Bereken effect maandelijkse besparing

Besparing per maand (vanaf volgende maand): ,-
Rendement: %

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzeker je je huis tegen schade door o.a. blikseminslag, brand/blus schade, water, rook en inbraak. Vaak verplicht de bank, indien je een hypotheek afsluit, een opstalverzekering te nemen. Het huis is namelijk nog niet volledig jouw eigendom en is onderpand van de lening.

Met een opstalverzekering verzeker je jouw huis. Maar wat valt er precies onder “ jouw huis” ? Dit zijn alle zaken die aan het huis vastzitten. Denk hierbij aan leidingen, inbouwkasten, schutting, verwarming etc. Eigenlijk alles wat je niet zomaar mee kunt verhuizen. Alles wat je wel kan verhuizen valt onder de inboedelverzekering.

Woon je in een huurhuis dan is de opstalverzekering geregeld door de verhuurder. Indien er sprake is van een VVE (vereniging van eigenaren) is daar de opstalverzekering geregeld. Mocht je hier meer over willen weten vraag dan altijd de verhuurder of VVE om meer informatie. Een opstalverzekering voor je eigen woning is geen overbodige luxe. Schade kan al snel oplopen tot in de duizenden euro’s.
Deel deze pagina met je kennissen....Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie