6. Zorgverzekering

Vergelijk Zorgverzekeringen & Bespaar Maandelijks Geld

Bespaar op je maandelijkse kosten door een goedkope zorgverzekering af te sluiten. Vul je gegevens in en bereken hoeveel geld jij maandelijks gaat besparen. Let op: de goedkoopste zorgverzekering is niet altijd de beste zorgverzekering voor jou.

Let op: ook al is de besparing slechts één euro per maand, elke euro die je per maand bespaart is na 10 jaar met 4% rendement al een verschil van +/- 150 euro! Gebruik onderstaande tool om te berekenen wat je besparing kan opleveren met een gemiddeld rendement van 4%:

Bereken effect maandelijkse besparing

Besparing per maand (vanaf volgende maand): ,-
Rendement: %

Zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijk zorgverzekeringen en bespaar tientallen euro’s per maand. Besparen op je zorgverzekering is niet altijd een goed idee. Toch kunnen veel mensen geld besparen door over te stappen. Waar moet je op letten bij het overstappen:

 • Neem je extra verzekeringen?
  Naast de standaard zorgverzekering kun je extra verzekeringen afsluiten. Denk aan een tandverzekering of kraamzorg. Kijk altijd naar je eigen situatie en besluit op basis daarvan welke verzekering je denkt nodig te hebben.
 • In welke ziekenhuizen kun je terecht?
  Het kan voorkomen dat je niet zomaar overal terecht kan voor medische hulp. Vaak worden er bepaalde ziekenhuizen aangewezen waar je verplicht bent naar toe te gaan voor medische hulp, zo niet worden de kosten niet vergoed. Bekijk goed in de voorwaarden bij welke ziekenhuizen en/of specialisten je terecht kunt voor medische hulp.
 • Neem je een hoger eigen risico?
  Een hoger risico verlaagd je zorgkosten aanzienlijk. Dit kan wel 40 euro (of meer) schelen per maand. Mocht je de afgelopen jaren weinig of geen gebruik hebben gemaakt van medische specialisten kan het een overweging zijn om over te stappen op volledig eigen risico. Bekijk altijd je eigen situatie en bedenk goed wat de risico’s zijn indien je voor een hoger eigen risico kiest

Bovenstaande tips geven in grote lijnen weer waar je op kunt besparen op je zorgverzekering. Maar bekijk altijd je eigen situatie voordat je een beslissing neemt. Indien je nu al weet dat je volgend jaar extra kosten gaat maken, bijvoorbeeld als je een kind verwacht, is het verstandig om je zorgverzekering daar op aan te passen. Kosten in de zorg gaan snel omhoog indien je specialistische hulp nodig hebt. Kijk goed in de voorwaarden van je zorgverzekeraar waar je voor verzekerd bent.

Zorgverzekering verplicht

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Iedereen vanaf achttien jaar moet een eigen zorgverzekering hebben, voor de achttien jaar zijn kinderen meeverzekerd bij de ouders. Er is een basisdekking die vrijwel standaard is bij iedere zorgverzekering die je af kunt sluiten. Maar er zijn ook aanvullende dekkingen mogelijk en die kunnen hoog in prijs oplopen. Daarbij is het van belang dat je gaat kijken welke dekkingen bij jou echt noodzakelijk zijn, zodat je niet teveel gaat betalen voor de zorgverzekeringspremie. Lees daarom hier meer over het afsluiten van de zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

Het vergelijken van de zorgverzekering is van belang, zodat je weet hoeveel je kunt besparen op je zorgverzekering. Het is namelijk beter dat je gaat kijken wat de kosten zijn van de premie, zodat jij een aanbieder kunt kiezen waar jij niet de hoofdprijs betaalt, maar wel goed verzekerd bent.

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen als je een nieuwe zorgverzekering af gaat sluiten. Daarom is het verstandig dat je gaat kijken naar het online vergelijken van zorgverzekering. Dit gaat erg snel en het is voor jou erg inzichtelijk. Het geeft namelijk een goed beeld van de kosten en de mogelijkheden van welke zorgverzekeringen je af kunt sluiten. Ieder jaar worden rond de maand november de nieuwe premies van de zorgverzekeringen bekend gemaakt. Dan is het verstandig dat je je huidige zorgverzekering er bij neemt en gaat kijken of dat het bij een andere maatschappij goedkoper kan. Je wilt natuurlijk goed verzekerd zijn en daarom moet je goed naar de dekkingen kijken. Is het voor jou een goede keuze om over te stappen? Daar kom je maar op één manier achter en dat is als je hier nu online de zorgverzekering gaat vergelijken.

Aandachtspunten zorgverzekering vergelijken

Als je de zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken dan zijn er een aantal punten waar je goed naar moet kijken:

 • Gecontracteerde zorgaanbieders
 • Vergoedingen voor zorg bij niet gecontracteerde zorgaanbieders
 • Regels en procedures van de zorgverzekeraar
 • Algemene voorwaarden
 • Eigen risico van de zorgverzekering

Als je deze aspecten hebt bekeken kun je snel een keuze maken welke zorgverzekering het voor jou gaat worden. De premie van de zorgverzekering kan ineens erg laag lijken, maar dan kan het zijn dat je een hoog eigen risico hebt. Let daar goed op. Sluit nooit zomaar een nieuwe zorgverzekering af, vergelijk de premies eerst online en dan kun je de overstap maken naar de verzekeraar die het beste bij jou past.

Goedkoopste zorgverzekering

Als je op zoek bent naar de goedkoopste zorgverzekering dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk achter komen als je de zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Let hierbij goed op de voorwaarden en wat er precies wordt gedekt binnen de zorgverzekering.

Dat klinkt aantrekkelijk, de goedkoopste zorgverzekering. Echter moet je er niet altijd vanuit gaan dat de goedkoopste zorgverzekering voor jou altijd de beste keuze is, het gaat er om dat je goed verzekerd bent. Daarom dien je op zoek te gaan naar de verzekeraar die voor jou de beste voorwaarden heeft. Als jij weet wat er gedekt moet zijn dan kun je binnen dat aspect op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering. Wist je dat je deze eenvoudig online kunt vinden? Je kunt namelijk de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en dan kom je er vanzelf achter wat de kosten zijn, wat er wordt gedekt, hoe hoog het eigen risico is en wat de algemene voorwaarden zijn bij deze polis. Het is vanzelfsprekend dat je daar naar gaat kijken, maar niet pas wanneer de zorgverzekering is afgesloten. Lees voorafgaand de voorwaarden door zodat jij weet waar je mee akkoord gaat.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor jou?

De goedkoopste zorgverzekering is er voor iedereen, het gaat er alleen om dat deze voldoet aan jouw wensen. Als je bijvoorbeeld vaak naar de tandarts moet dan is het verstandig om een aanvullende verzekering voor de tandarts te nemen. Dit is wel een paar euro in de maand duurder, maar dan ben je wel beter verzekerd. Stel je voor dat je dan dit jaar vaker naar de tandarts moet, dan weet je in ieder geval dat je niet alles zelf hoeft te betalen maar dat het grootste deel gewoon wordt vergoed. Lees daarom altijd alles goed door voordat je de zorgverzekering af gaat sluiten, jij moet weten waar je aan toe bent want de zorgverzekering moet bij jouw situatie passen.

Studenten zorgverzekering

Voor studenten is er een speciale studenten zorgverzekering. Dit is maar goed ook, want het studentenleven is al duur genoeg. Daarom houden zorgverzekeraars hier rekening mee en zij bieden dan goedkopere zorgverzekeringen aan voor studenten. Je bent dan goed verzekerd, maar je betaalt een lagere premie omdat je student bent.

Als student ben je verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben, maar je wilt het natuurlijk zo goedkoop mogelijk regelen omdat het studentenleven al duur genoeg is. Gelukkig is hier wat aan gedaan want er zijn aanbieders die een speciale studenten zorgverzekering hebben. Je bent dan goed verzekerd, maar je betaalt minder premie in de maand dan anderen (niet-studenten). Je vraagt je misschien af waarom dat is gedaan, maar studenten zullen snel bezuinigen op een zorgverzekering omdat het zo duur is. Dit mag niet gebeuren, we moeten in Nederland allemaal een zorgverzekering hebben en daarom wordt deze voor studenten goedkoper aangeboden. Op zorgverzekeringen mag zeker niet bezuinigd worden want anders kan het veel duurder voor je worden als je alles zelf moet betalen.

Kies een studenten zorgverzekering

Er zijn nog veel verschillen tussen de mogelijke studenten zorgverzekeringen. Je kunt nu zelf het aanbod bekijken en dan een keuze maken welke aanbieder het gaat worden. Let daarbij niet alleen op de premie, maar zorg dat je ook kijkt naar de voorwaarden en de hoogte van het eigen risico. Als je nauwelijks zorg nodig hebt dan kun je een hoger eigen risico nemen en dan is de maandpremie nog lager dan anders. Er kan ook de keuze worden gemaakt om een extra aanvullende verzekering te nemen voor bijvoorbeeld de tandarts omdat je daar regelmatig naar toe moet. Zo zie je maar dat het afsluiten van de zorgverzekering echt iets persoonlijks is. Voor iedereen is het anders en daarom is het belangrijk dat je de zorgverzekering online gaat bekijken en meteen af gaat sluiten zodat jij goed verzekerd bent. De beste online zorgverzekeringen sluit je hier af en kun je hier ook met elkaar vergelijken zodat jij weet dat je niet teveel gaat betalen.

Eigen risico zorgverzekering

Het eigen risico van de zorgverzekering stijgt ieder jaar. Daarom is het goed dat je op de hoogte bent van wat je eigen risico is en wat de kosten zijn die gedekt worden. Het is niet vanzelfsprekend dat alle medicijnen en medische handelingen die verricht moeten worden vergoed worden. Zorg er daarom voor dat je hier meer over te weten komt.

Het eigen risico bij de zorgverzekering is het bedrag dat je zelf moet betalen. Er zijn twee soorten eigen risico, een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Het vrijwillige eigen risico kan gekozen worden en dat bedrag bepaal je zelf. Je laat je verplicht eigen risico dan verhogen en dan gaat de premie naar beneden. De laatste jaren is het eigen risico gestegen, in 2013 betaalden we 350 euro en in 2014 is dat een bedrag van 360 euro. Dit is het verplichte eigen risico en dat geldt alleen voor de basisverzekerden, maar ook voor verzekerden van achttien jaar en ouder. Bij dit eigen risico horen de kosten van de huisarts, kraamzorg en verloskundige zorg niet. Bij chronisch zieken en gehandicapten is er sprake van een financiële compensatie.

Bespaar op eigen risico zorgverzekering

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor het verhogen van je eigen risico, dan geeft de zorgverzekeraar jou een korting op je zorgverzekering. De hoogte van de korting is afhankelijk van de verzekeraar. Als je gezond bent kun je hierdoor wel geld besparen op je zorgverzekering. Sommige mensen komen al jaren niet bij de huisarts omdat zij gezond zijn en zich goed voelen. Dit zijn de mensen die de keuze kunnen maken om geld te besparen op de zorgverzekering. Het eigen risico kun je namelijk verhogen en dan betaal jij iedere maand een stuk minder premie. Als je gezond bent en je wilt besparen op de kosten van de zorgverzekering dan zie je nu dat het mogelijk is. Het is alleen niet verstandig als je een (te) hoog eigen risico gaat nemen als je regelmatig zorg nodig hebt. Wanneer je dat wel doet is de kans groot dat je veel zelf moet betalen. Laat het daarom goed aan je adviseren wat je mogelijkheden zijn als je niet helemaal gezond bent. Je kunt ook een test doen om te kijken welke zorgverzekering het beste bij je past. Je kunt ook de basisdekking en aanvullende verzekeringen doornemen per aanbieder en dan kijken wat het beste bij je past. Vergelijk deze zorgverzekeringen online met elkaar en dan maak jij de keuze die bij jou past.

Overstappen zorgverzekering

Het kan zijn dat je een andere zorgverzekering hebt gezien waarbij de dekking hetzelfde is, maar waarbij de premie stukken lager is. Dat is voor jou natuurlijk een reden om over te stappen. Let er alleen goed op dat je op het juiste moment over gaat stappen, namelijk wanneer we het nieuwe jaar in gaan. Aan het einde van december en het begin van januari kun je kosteloos overstappen.

Als je een zorgverzekering hebt waarvan jij denkt dat je teveel premie betaalt of je bent niet tevreden over de service, dan bestaat er altijd een mogelijkheid om online over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het is echter wel aan te raden dat je gaat kijken wanneer je over gaat stappen. Je kunt op verschillende momenten overstappen, je kunt hierbij denken aan het midden van het jaar of aan het einde van het jaar. Maar je mag niet zomaar overstappen omdat je met de algemene voorwaarden akkoord bent gegaan en meestal staat daar in dat er aan jou een jaar lang wordt geboden. In dat geval heb jij de mogelijkheid om aan het einde van het jaar of aan het begin van het nieuwe jaar kosteloos over te stappen. In november maken de aanbieders de nieuwe premies vaak bekend en kun je berekenen waar je goedkoper uit bent. Eind november zijn vaak alle premies bekend en dan kun je beginnen met het vergelijken van de zorgverzekeringen. Als je dan een verzekeraar hebt gevonden dan kun je online overstappen. Je meldt je dan aan bij de nieuwe aanbieder en deze zal jou afmelden bij de huidige maatschappij en daar hoef jij niets voor te doen.

Stap je over naar een andere zorgverzekeraar?

Misschien is je gezinssituatie veranderd en is dat de reden voor jou om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Let daarbij dan goed op de dekkingen, de premies, de kosten en natuurlijk op de algemene voorwaarden. Als jij precies weet waar je aan toe bent, kun jij overstappen. Het belangrijkste is dat je goed verzekerd bent en niet teveel premie gaat betalen. Het kan ook zijn dat je tevreden bent over je huidige zorgverzekering en dan hoef je natuurlijk niet over te stappen, Als je maar weet dat er altijd een mogelijkheid is om te veranderen van maatschappij, of je daar gebruik van gaat maken dat moet je helemaal zelf weten, dat ligt aan jouw situatie.

Zorgverzekering afsluiten

Het afsluiten van de zorgverzekering kan snel gedaan worden. Je kunt de zorgverzekering online afsluiten. Als je weet welke aanbieder je wilt dan heb je dit zo geregeld. De gegevens worden dan meteen naar de zorgverzekeraar opgestuurd en het wordt allemaal voor je in orde gemaakt. Als je een (nieuwe) zorgverzekering af wilt sluiten kun je dat hier nu doen via ons bespaar vergelijkers overzicht.

Het afsluiten van een zorgverzekering kan op verschillende manieren. Vroeger moest je bellen en dan kreeg je de papieren thuisgestuurd binnen een paar dagen. Je kon aan de hand daarvan alle voorwaarden doornemen, je moest je gegevens invullen en de papieren weer per post versturen. Daar gaan weer een paar dagen overheen en zo kan het even duren voordat er een nieuwe zorgverzekering is afgesloten. Gelukkig gaat het nu veel sneller, je kunt de zorgverzekering online afsluiten. Je vult je gegevens in, de aanbieder verwerkt de gegevens, je krijgt een bevestiging via de mail en vaak worden de polisvoorwaarden e.d. per post naar je opgestuurd. De aanvragen kunnen digitaal meteen worden verwerkt en dat scheelt veel tijd. Daarom is het aan te raden dat wanneer je een zorgverzekering af gaat sluiten dat je dit online doet. Zorg dat je je gegevens bij de hand hebt en dan is het indienen van de aanvraag zo gebeurd.

Welke zorgverzekering ga jij afsluiten?

Het afsluiten van de zorgverzekering gaat niet vanzelf. Het is belangrijk dat jij de premies met elkaar gaat vergelijken en dan ook naar de algemene voorwaarden kijkt. Je vraagt je misschien af waarom, maar de premie kan soms erg laag lijken maar vaak is dan het eigen risico een stuk hoger is. Daar moet je dan natuurlijk wel van op de hoogte zijn. Lees daarom altijd alle papieren goed door en zorg dat jij weet wat je mogelijkheden zijn als je de zorgverzekering af gaat sluiten. De basisdekkingen zijn vrijwel overal gelijk, maar de aanvullende dekkingen kunnen qua prijs en inhoud nogal eens verschillen. Het advies is dan ook dat je je daar eens goed in gaat verdiepen, zodat je weet welke mogelijkheden er zijn en aan de hand daarvan kun jij de keuze maken die het beste bij jouw situatie past. Als je vaak naar de tandarts moet dan is de aanvullende tandartsverzekering wel aan te raden. De zorgpremie is in dat geval een paar euro in de maand hoger. Toch is dit wel een betere keuze voor je want dan ben je beter verzekerd, er wordt meer van de behandelingen vergoed.

Veel gestelde vragen

Er zijn veel vragen over de zorgverzekering, zeker aan het einde van het jaar omdat verzekeraars dan de nieuwe premies bekend maken. Daarnaast zijn er vaak ook vragen over het eigen risico. Neem daarom de veel gestelde vragen door zodat jij op de hoogte bent van de antwoorden op deze vragen over de zorgverzekering. Er zullen zeker ook vragen en antwoorden voorkomen waar jij je voordeel mee kunt doen.

Hoe hoog is het verplicht eigen risico van de zorgverzekering in 2014?

In 2014 is het verplicht eigen risico van de zorgverzekering 360 euro, dit is tien euro meer dan in 2013. In 2013 was het verplicht eigen risico namelijk 350 euro.

Wat is een vrijwillig eigen risico?

Het vrijwillig eigen risico is een bedrag dat jij vrijwillig vast gaat leggen bovenop je eigen risico. Je hebt in 2014 standaard een verplicht eigen risico van 360 euro. Als je echter gezond bent en je hebt eigenlijk nooit zorg nodig dan kun je afspreken dat je een hoger eigen risico neemt, de zorgpremie valt dan een stuk lager uit, waardoor je geld bespaart. Dit eigen risico zou je bijvoorbeeld op 500 euro kunnen zetten, het voordeel daarvan is dat je maandpremie naar beneden gaat. Het is echter mogelijk dat je komend jaar meer beroep moet doen op je zorgverzekering, dan betaal je eerst het bedrag van je vrijwillig eigen risico zelf en ben je dus duurder uit.

Kan ik geld besparen op de zorgverzekering?

Er kan geld bespaard worden op de zorgverzekering. Zorg er alleen voor dat je geen geld gaat besparen op de aanvullende verzekeringen. Als jij deze nodig hebt moet je deze afsluiten, dat is goedkoper dan ze niet nemen en later toch de zorg nodig hebben. Geld besparen op de zorgverzekering kan het beste als je gezond bent, want dan kun je een hoger vrijwillig eigen risico nemen en dan gaat je maandpremie een heel stuk naar beneden.

Waarom zorgverzekering vergelijken?

Het vergelijken van een zorgverzekering is wel degelijk zinvol. Je kunt daarmee namelijk geld besparen. Je kunt bekijken welke aanvullende dekkingen er afgesloten kunnen worden, maar je kunt ook kiezen voor het vergelijken van de hoogte van de premie. Vergeet in ieder geval niet de algemene voorwaarden erbij te nemen, zodat jij weet waar je mee akkoord gaat als je deze zorgverzekering af gaat sluiten.

Hoe kan ik een zorgverzekering afsluiten?

Het afsluiten van de zorgverzekering kan online. Het online afsluiten van de zorgverzekering is erg eenvoudig. Als je je gegevens in hebt gevuld krijg je via de mail een bevestiging en verder wordt alles voor je geregeld. Gebruik onze makkelijker bespaar vergelijkers om direct je zorgverzekering zo goedkoop mogelijk af te sluiten.

Tips bij het afsluiten van de zorgverzekering

Als je een zorgverzekering af gaat sluiten dan kan dat veel tijd in beslag nemen als je niet goed weet waar je naar moet kijken. Daarom is het goed dat je onze tips gaat gebruiken, want dan kun je in korte tijd een prima zorgverzekering afsluiten en dan ben je goed verzekerd.

Als je een zorgverzekering af gaat sluiten dan zijn er een aantal dingen waar je aan kunt denken. Deze worden hier kort toegelicht.

 • Online afsluiten van de zorgverzekering is snel geregeld en werkt daarnaast ook eenvoudiger. Het scheelt een hoop papierwerk en je krijgt via de e-mail een bevestiging na het aanvragen van de zorgverzekering.
 • Als je de zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken heb je meteen inzichtelijk wat de kosten zijn, wat er gedekt wordt en hoe hoog het eigen risico is.
 • Zorg dat je de algemene voorwaarden van de zorgverzekering altijd door gaat nemen voordat je hier mee akkoord gaat.
 • Let goed dat je de hoogte van het eigen risico weet voordat je overal mee akkoord gaat. Soms kan de premie erg laag lijken maar dan is het eigen risico erg hoog. Daarom is het verstandig, voordat je akkoord gaat, dat je alles nog een keer door gaat nemen en als het dan naar wens is kun je de zorgverzekering afsluiten.
 • Wanneer je over wilt stappen naar een nieuwe zorgverzekering dan is het aan te raden dat aan het einde van het jaar te doen zodat je kosteloos over kunt stappen.
 • Bekijk als je een nieuwe zorgverzekering af gaat sluiten altijd welke aanvullende dekkingen er zijn, zodat je je altijd goed laat verzekeren.
 • Je kunt geld besparen op de zorgverzekering als je helemaal gezond bent, want dan kun je het vrijwillig eigen risico verhogen. De maandpremie gaat dan naar beneden en daar kun jij dus geld mee besparen op je zorgverzekering.Deel deze pagina met je kennissen....Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie