Hoe word je miljonair?

Vraag tien mensen of ze miljonair willen worden en deze tien mensen zullen zeer waarschijnlijk “ja” antwoorden. Hoeveel van deze mensen zijn daadwerkelijk miljonair?

Wij zijn geen miljonair. Maar wij kennen wel het recept om miljonair te worden. Net als financieel onafhankelijk worden is miljonair worden een recept. Een recept hoef je alleen maar te volgen en de uitkomst zal altijd hetzelfde zijn. Nu hebben we het natuurlijk niet over de miljonairs die een groot geld bedrag hebben gewonnen in het casino of in de loterij. Deze mensen geven vaak het geld net zo hard weer uit en zijn binnen de kortste keren terug bij af. De zogenaamde wannabee-miljonairs.

De mindset van een miljonair

Om te beginnen heb je als miljonair de juiste mindset nodig. In de blog wat is de mindset van een miljonair heb je kunnen lezen wat de mindset van een miljonair is. Om daar een kleine aanvulling op te geven:

 • Iemand die miljonair wil worden denkt alleen aan zichzelf en laat zich niet beïnvloeden door andere mensen. Bijvoorbeeld door familieleden/vrienden die zeggen dat ze beter een baan kunnen gaan zoeken zodat ze geld kunnen verdienen.
 • Iemand die miljonair wil worden heeft geen excuses. Hoe vaker ze falen hoe beter. Hoe vaker je faalt is namelijk de weg naar succes. Zodra je faalt weet je hoe het niet moet. Oftewel ze maken nooit dezelfde fout. Uiteindelijk kom je zo uit bij succes. Dit geldt niet alleen voor miljonairs maar voor alles wat je in je leven onderneemt. Als je bang bent om te falen zal je nooit financieel succesvol worden.
 • Iemand die miljonair wil worden geeft nooit iemand anders de schuld. Ben je niet blij met je baas? Zoek een andere baan. Ben je niet blij met je werk? Zoek ander werk. Ben je niet blij met de plaats waar je woont? Ga verhuizen. Iemand die miljonair wil worden geeft niet iets of iemand anders de schuld van zijn/haar keuzes maar zichzelf.
 • Tijd is erg belangrijk voor iemand die miljonair wil worden. Iemand die miljonair wil worden zit niet elke avond te hangen voor de televisie om een film of series te bekijken, rond te kijken op facebook/youtube of te gamen. Dit is allemaal nutteloze tijdsbesteding die je beter kunt gebruiken om een product/dienst te ontwikkelen.

Zie je het verschil met de mindset van een werknemer? Een werknemer zit vaak te klagen over zijn werk/baas. Vervolgens werken ze er tien jaar later nog steeds. Een werknemer gaat vaak na zijn werktijd nutteloze dingen doen zoals televisie kijken, gamen, uitgaan in het weekend. Oftewel indien je miljonair wilt worden kun je maar beter de mindset van een miljonair aanleren in plaats van de mindset van een werknemer!

Ik heb de afgelopen jaren ook veel tijd verprutst aan televisie kijken, gamen en uitgaan. Natuurlijk op het moment zelf erg leuk. Eigenlijk weet je ook niet beter want iedereen in je omgeving doet exact hetzelfde. Sinds ik bezig ben met deze website en andere projecten kijk ik geen televisie meer en ben ik gestopt met gamen. Uitgaan vond ik sowieso al niet leuk meer dus dat scheelt! De tijd die ik voorheen bestede aan gamen, uitgaan en televisie kijken besteed ik nu aan het verbeteren van deze websites en andere projecten. En het is nog leuk ook!.

Het recept om miljonair te worden

Terug naar het recept. Dus jij wilt weten wat het recept is om miljonair te worden. Een recept heeft een aantal ingrediënten. Als een je een taart gaat bakken heb je bepaalde ingrediënten nodig. Zonder deze ingrediënten zal je taart mislukken. Miljonair worden werkt op exact dezelfde manier. Wat zijn de ingrediënten om miljonair te worden?

Om miljonair te worden heb je een van de volgende 2 hoofdingrediënten nodig:

Je product/dienst moet invloed hebben op miljoenen mensen

OF

Je moet een product/dienst van hoge waarde creëren.

Lees bovenstaande voorwaarden nog een keer. Kun je een voorbeeld bedenken?

Als je miljoenen wilt verdienen moet je invloed hebben op miljoenen mensen. Eigenlijk is het best simpel indien je er zo over na gaat denken. Een aantal voorbeelden:

 • Voetballers: verdienen miljoenen omdat ze miljoenen mensen entertainen.
 • Zangers/zangeressen: verdienen miljoenen omdat ze miljoenen mensen entertainen.
 • MacDonalds: verdient miljarden omdat ze aan miljarden mensen eten verkopen.
 • Starbucks: verdient miljarden omdat ze aan miljarden mensen koffie verkopen.
 • Microsoft/Apple: verdienen miljarden omdat ze aan miljarden mensen software verkopen.
 • Coca Cola: verdient miljarden omdat ze aan miljarden mensen drinken verkopen.
 • J.K. Rowling: verdient miljarden omdat miljarden mensen haar boeken lezen en films bekijken. (Schrijfster Harry Potter boeken)

En zo kunnen we nog even doorgaan. Oftewel als je invloed hebt op miljoenen mensen verdien je miljoenen.

Voetballers (op het hoogste niveau) verdienen miljoenen omdat ze miljoenen mensen entertainen. Dat wil niet zeggen dat voetballer zijn de zwaarste sport ter wereld is. Er bestaan genoeg sporten waarvoor je net zo hard moet trainen om de beste zijn. Toch verdienen deze sporters vaak geen miljoenen. Waarom? Omdat ze geen miljoenen mensen entertainen.

Creëer waarde en verdien miljoenen

Indien je waarde biedt aan miljoenen mensen zal je miljoenen verdienen. Echter aan hoe minder mensen je waarde biedt hoe minder je zal verdienen.

Denk aan een lokale koffie verkoper die de allerlekkerste koffie verkoopt die je ooit hebt gehad. Perfecte smaak, heerlijke geur, dit zou je elke dag wel willen drinken! Hoeveel kopjes koffie kan de verkoper maximaal verkopen op een dag? 100? 200 kopjes? Reken voor een kopje koffie 3 euro. Dan kan hij maximaal per dag 600 euro verdienen. Je zal dan elke dag, vier en een half jaar, achterelkaar 200 kopjes koffie moeten verkopen om een miljoen euro te verdienen. Hoewel niet onmogelijk is dit niet echt realistisch. Daarnaast maak je geen 100% winst per kopje koffie maar dat ter zijde.

Maar wat als je niet 1 koffiekar zou hebben maar 100? Kijk, dat gaat een stuk sneller! 600 euro x 100 = 60.000 euro per dag. Binnen 17 dagen heb je een miljoen euro verdiend. Zie je het verschil? Oftewel 1 koffie verkoper biedt waarde aan hooguit 200 mensen per dag. 100 verkopers bieden waarde aan 20.000 mensen per dag. Dit is het verschil tussen de lokale koffietent en Starbucks.

Laten we eerlijk zijn. De hamburgers bij de Macdonalds zijn niet de lekkerste hamburgers die je ooit gegeten hebt. Net zoals de koffie bij de Starbucks niet de lekkerste koffie is die je ooit gedronken hebt. Ze hebben er een concept van gemaakt en dit concept verkoopt aan miljarden mensen.

Een ander voorbeeld:

Stel je wilt een boekenwinkel openen. Wanneer bereik je meer mensen:

 • Door een boekenwinkel te beginnen in je eigen stad

OF

 • Door een online boekenwinkel te openen?

Zie je het verschil? Een boekenwinkel in je eigen stad is gelimiteerd aan het aantal mensen die dagelijks je winkel voorbij lopen. Hooguit komen er wat mensen van buitenaf om een keertje te komen kijken. Een online boekenwinkel is beschikbaar voor miljoenen mensen. Miljoenen potentiele klanten tegenover enkele duizenden. Een online winkel biedt meer waarde dan een lokale winkel. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com of Amazon.

Een product/dienst van hoge waarde creëren

Een andere manier om miljonair te worden is om een product/dienst van hoge waarde te creëren. Denk bijvoorbeeld aan vastgoed. Een aantal panden aan vastgoed kunnen je miljoenen opleveren. Niet voor niks is vastgoed een van de beste investeringen die je kunt doen. Vastgoed kun je vervolgens verhuren om een passief inkomen te genereren. Vooral in een studentenstad kun je hier miljoenen mee verdienen omdat de aan en afvoer van nieuwe woningzoekenden niet stopt.

Oftewel als je een product verkoopt met een waarde van 3 euro heb je miljoenen kopers nodig om miljonair te worden. Verkoop je een product met een waarde van 100.000 euro heb je enkele honderden kopers nodig om miljonair te worden. Denk bijvoorbeeld aan een juwelier die dure juwelen verkoopt.

Nu heb je direct wel door dat deze weg een stuk moeilijker is. We zullen ons dan ook gaan focussen op het eerste hoofdingrediënt: “Je moet invloed hebben op miljoenen mensen”

Idee en uitvoering, wat is belangrijker?

Iedereen heeft ideeën. Deze kunnen goed, slecht of middelmatig zijn. Hoe vaak heb jij een goed idee gehad? Heb je hier ook daadwerkelijk iets mee gedaan? Het idee kan nog zo goed zijn zonder juiste uitvoering is je idee helemaal niks waard. Maar hoe weet je of je idee goed of slecht is? Daar kom je alleen achter door onderzoek te doen. Gelukkig bestaat er een fenomeen genaamd het internet. Een onuitputtelijk bron van informatie. Wanneer je wilt weten of je idee al bestaat zal je het op internet kunnen vinden.

Uitvoering is dus het allerbelangrijkste en dat is juist het punt waar veel mensen falen. Sterker nog, de meeste mensen beginnen niet eens aan de uitvoering. Dit terwijl een idee miljoenen waard kan zijn. En dat is nu exact het verschil tussen de mensen die wel miljonair zijn en de mensen die geen miljonair zijn (maar dit wel graag zouden willen).

De ultieme verlangens

Wat is nu het beste idee voor een product/dienst? Wanneer weet je of mensen belang hebben bij je product of dienst? Er bestaan een aantal ultieme verlangens waar de mens niet zonder kan. Deze verlangens zijn geprogrammeerd in je geheugen om het zo maar te zeggen. Je kan hier niet zonder en zullen automatisch geactiveerd worden zodra het nodig is.

Indien je weet dat deze ultieme verlangens bestaan is het verstandig om een product of dienst daar op af te stemmen. Deze verlangens kan geen mens weerstaan. Kun jij een verlangen verzinnen waar je niet zonder kunt?

Er bestaan meerdere ultieme verlangens.  We lichten er 3 toe:

 • Eten & drinken
 • Zorg en bescherming van geliefden
 • Seksuele intimiteit

Deze verlangens zijn in je hersenen geprogrammeerd. Je kunt er niet zonder. Ze zijn altijd aanwezig, en je kunt er niks aan doen. Oftewel, wil je miljoenen verdienen dan kun je het beste een categorie kiezen uit de ultieme verlangens.

Eten en drinken

Kun jij je verlangen naar eten of drinken weerstaan?

Iedereen op de wereld moet eten en drinken, zo niet ga je dood. Niemand kan het verlangen om te eten of te drinken weerstaan. Hoeveel producten en diensten kun je bedenken die hiermee te maken hebben? Hoeveel verschillende producten kun je vinden in de supermarkt? Of in de slijterij? Het perfecte voorbeeld is Macdonalds. Macdonalds heeft een concept bedacht op basis van het menselijke verlangen om te eten en te drinken. Dat het niet het meeste gezonde of lekkerste eten is maakt niet uit. Wees eens eerlijk, hoe vaak ben jij bij de Macdonalds of Burger King geweest? Wat dacht je van Thuisbezorgd.nl of JustEat. Hoe vaak heb jij je eten online besteld?

Zorg en bescherming van geliefden

Zou jij je kind naar een ver vreemd land laten gaan zonder hier over na te denken?

Hoe vaak hebben je ouders je gevraagd of het wel goed met je gaat? Hoe vaak heb jij je zorgen gemaakt om een geliefde of familielid? Mensen zullen er alles aan doen om hun geliefden te verzorgen of te beschermen. Hoeveel producten en diensten kun je bedenken die hiermee te maken hebben?

Seks

Kun jij je seksuele verlangens weerstaan?

Ken jij iemand die geen verlangen heeft naar seksuele intimiteit? Seks verkoopt, als een malle! Kijk alleen maar naar reclamespotjes of advertenties. Wat dacht je van pornowebsites. Iedereen kijkt minstens 1 keer in zijn leven naar een seksfilm of seksfilmpjes op internet. Ook al zijn er mensen die beweren dat ze het niet doen, yeah right! Denk ook bijvoorbeeld aan datingsites. Datingsites bestaan omdat mensen een verlangen hebben naar een partner. Iemand om het leven mee te delen. Iemand om seksuele intimiteit mee te ervaren. De mens heeft een verlangen om zich voort te planten.

Verlangens verkopen

Verlangens verkopen. Je kunt er niet zonder. Ze zijn in je hersenen geprogrammeerd en je kunt er niks aan doen. Je wordt dus automatisch aangetrokken door deze verlangens. Hier spelen bedrijven slim op in. Het is geen toeval dat er allerlei producten bestaan die exact voldoen aan jouw verlangens.

Een reclamespotje is niet zomaar een reclamespotje. Ze spelen bewust (voor jou onbewust) met je verlangens. Hier spelen adverteerders slim op in. Elke advertentie heeft als doel om jou te verleiden om iets te kopen. En hier hebben ze goed over nagedacht. Er bestaande honderden bewezen tactieken om mensen iets te laten kopen door simpelweg in te spelen op je verlangens.

Bovengenoemde verlangens zijn niet de enige die bestaan. Jij bent bijvoorbeeld dit artikel aan het lezen. De reden is waarschijnlijk omdat je wilt weten hoe je miljonair kunt worden. Ergens diep van binnen heb je het verlangen om veel geld te verdienen. Had je dit artikel ook gelezen als de titel was geweest: “Welke ingrediënten heb je nodig om geld te verdienen?”

De titel van dit artikel heb ik bewust gekozen omdat mensen een verlangen hebben om rijk te zijn of om veel geld te verdienen. Er staat een “? “achter zodat het lijkt dat er antwoord wordt gegeven op de vraag. Wie wil er nu niet weten hoe je miljonair wordt?

Hoeveel waarde bied jij?

Ga nu eens kijken naar je eigen situatie. De kans is groot dat je een werknemer bent. Je werkt voor iemand anders. Hoeveel waarde bied jij? Waarschijnlijk genoeg, alleen op de verkeerde manier. Indien jij veel waarde biedt aan je werkgever, wie plukt hier de vruchten van? Jij of je werkgever?

Stel je bouwt en ontwerpt een nieuwe applicatie voor je werkgever. Een perfecte applicatie die de klanten van je werkgever goed kunnen gebruiken. Hoeveel geld krijg je hier precies voor? Krijg je opeens een loonsverhoging van 100% omdat je een nieuwe applicatie hebt ontworpen? Die kans is vrijwel nihil, je voert immers gewoon je werk uit. Je levert waarde maar je krijgt er weinig voor terug en je werkgever verdient hier grof geld mee.

Als werknemer zit je dus altijd aan de verkeerde kant van de streep. Ga je ooit miljonair worden door voor iemand anders te werken? Nope! Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar voor normale stervelingen zoals jij en ik is die kans nihil.

Maar hoe word je nu miljonair?

Zoals je eigenlijk zelf ook al weet is er geen simpel stappenplan om miljonair te worden. Als dat wel zo was zou iedereen wel miljonair zijn geweest. Je weet nu in ieder geval het eerste hoofdingrediënt van het recept: je product/dienst moet invloed hebben op miljoenen mensen. Wil je miljoenen verdienen zal je miljoenen mensen moeten beïnvloeden. Hoe je dit doet maakt niet uit.

Maar er is wel een medium waar veruit de meeste miljonairs uit ontstaan. Wat is de meeste makkelijke manier om miljoenen mensen te beïnvloeden…? Wat dacht je van een simpele muisklik? Het internet is veruit de makkelijkste manier om miljoenen mensen aan te spreken. Niet voor niks bestaan er miljoenen websites. Miljonair worden is nog nooit zo makkelijk geweest. Toch lijkt het voor de meeste mensen een onmogelijke opgave.

Wat mensen altijd verwachten is een soort van stappenplan welke je alleen maar hoeft te volgen om vervolgens veel geld te verdienen. Laat ik je direct uit deze droom helpen, dit stappenplan bestaat niet. Er bestaat wel een recept om miljonair te worden. Dit recept kun je lezen in The Millionaire Fastlane. Indien je dit boek hebt gelezen weet je precies wat nodig is om miljonair te worden. Het enige probleem is dat je zelf de ingrediënten toe moet voegen. Met andere woorden, je moet zelf hard aan de slag. Tot zover is  dit het meeste interessante boek wat ik ooit heb gelezen. Maar nogmaals ook in dit boek zal je geen stappenplan vinden waarmee je miljonair kunt worden. Je zult hard moeten werken en al je vrije tijd moeten besteden aan je doel. Spendeer je je tijd liever aan andere zaken zoals films/series kijken, gamen of rondneuzen op youtube/facebook is dit boek niet voor jou geschikt.

Begin klein, start met besparen

Besparen is een belangrijk onderdeel van financieel onafhankelijk worden. Indien je niet bespaart op je uitgaven zal je nooit financieel onafhankelijk worden. Dat is ook exact de reden dat alle mensen moeten werken voor hun geld, ze geven alles direct weer uit! Dit staat los van je inkomen. Of je nu miljoenen verdient of een paar duizend euro per maand. Als je al het geld wat er binnenkomt weer uitgeeft hou je niks over.

Met besparen kun je ook geld verdienen. Je verdient niet direct meer geld per maand maar houdt wel meer geld over. Dit geld kun je vervolgens investeren. Waar kun je precies op besparen? Denk aan televisie, internet en telefoon abonnementen, verzekeringen en alle andere producten en diensten. Maar denk ook aan een auto, hypotheek etc. Indien je niet weet waar je moet beginnen neem dan eens een kijkje op onze bespaar vergelijkers pagina. Hier vind je een uitgebreid overzicht waar je allemaal op kunt besparen. Besparen is de eerste stap om financieel onafhankelijk te worden. Onderneem actie en start direct met besparen!

Ben je benieuwd hoe je financieel onafhankelijk kunt worden en wat je allemaal nodig hebt begin dan bij ons stappenplan. Via deze weg leer je met simpele uitleg de basis om financieel onafhankelijk worden. In onze blog praten we verder over dit onderwerp.

Vraag: Zou jij graag miljonair willen worden? laat het weten in een reactie!Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Alessandro luigi parisi schreef:

  Hallo mijn naam is Alessandro en ik ben 17 jaar ik ga gewoon heel eerlijk zijn.
  Ik ben echt helemaal klaar met school en ik zit er ook niet aan te denken om tot me pesioen te werken voor iemand voor een loon waar ik me wensen niet mee kan vervullen.
  Ik zoek al maanden goede tips en ideeen om miljoenair te worden.
  Ik wou eerst gaan beginnen met beleggen maar daaruit blijkt dat ik 18 moet zijn. En dit is pas de 1ste echte BLOG die ik heb gelezen die me kan helpen.

  Ik hoop dat u snel een reactie naar me email toe stuurt

  Groeten Alessandro

  • Johan van der Deen schreef:

   Hoi Alessandro,

   Dank voor je reactie!

   Ik heb je een mailtje gestuurd met wat meer informatie.

   • Ries schreef:

    Hallo mijn naam is ries ik zit in een soort gelijke situatie als allessandro.
    Zou je mij een mailtje kunnen sturen met wat meer info?

   • Youri schreef:

    Hallo Johan,

    Voor mij is het ook precies hetzelfde verhaal als iedereen hier.
    Zou u mij ook een mail met meer informatie kunnen sturen?

    Alvast bedankt voor uw reactie.

    • Johan van der Deen schreef:

     Hoi Youri,

     Ik heb onderaan deze pagina even een algemene reactie gezet met meer informatie welke Alessandro ook heeft ontvangen. Hopelijk een antwoord op wat je zoekt!

   • Gusta schreef:

    Hoi ik ben gusta ik heb de zelfde probleem van die jonge kunt u mij een email sturen

 2. Ries schreef:

  Hallo mijn naam is ries ik zit in een soort gelijke situatie als allessandro.
  Zou je mij een mailtje kunnen sturen met wat meer info?

 3. jaap schreef:

  Zou u mij ook wat informatie kunnen sturen?
  Zit ook in soort gelijke situatie als allessandro maar ik ben dan wel 18.

  Ik hoop op reactie.

 4. Johan van der Deen schreef:

  Gezien de vele verzoeken voor meer informatie zal ik via deze reactie een aantal tips meegeven:

  Belangrijk is dat je niet zomaar gaat stoppen met school of opleiding. Als je nog niet precies weet wat je wilt maak dan eerst je school/opleiding af. Als je echt miljonair wilt worden zal je al je vrije tijd die je naast je school/opleiding hebt moeten besteden aan je doel: miljonair worden. Ik kan je aanraden om een aantal boeken te lezen die op onze blog staan: https://financieelonafhankelijkworden.nl/boeken/ met name The Millionaire Fastlane, The Richest man in Babylon en Rich dad, Poor dad zijn belangrijk. Als je deze boeken hebt gelezen heb je een beetje idee hoe andere mensen financieel “succesvol” zijn geworden. Succesvol is een beetje relatief want succes is voor iedereen anders. Deze boeken zijn trouwens wel volledig Engels.

  Zoals je ook in de blog hebt kunnen lezen bestaat er geen stappenplan om rijk of miljonair te worden. Hier hoef je dus niet verder naar te zoeken. Wil je daadwerkelijk rijk worden moet je hard werken, niet voor iemand anders maar voor jezelf. Alles wat je moet weten kun je terugvinden in het boek The Millionaire Fastlane. Dit geeft je een basis om verder te kijken naar wat je precies wilt. Dit kun je prima doen in je vrije tijd naast school.

  Vergis je niet. Om daadwerkelijk miljonair te worden moet je ontzettend hard werken. Je hoeft niet verder te zoeken op internet naar een stappenplan. Er bestaat geen stappenplan! Alles wat je moet weten staat in deze blog en de rest van de website. Lees daarnaast de aangeraden boeken en je hebt alle kennis in huis om miljonair te worden. Wat je met de kennis gaat doen en hoeveel tijd je er aan wilt besteden is aan jou.

 5. rene schreef:

  wat nou als je een idee hebt voor het introduceren van een product waarbij je binnen zeer afzienbare tijd heel Europa als klant kunt krijgen,
  een idee wat al 3 jaar speelt in je hoofd.zelfs de uitvoering zit in het hoofd ,kortom het hele businessplan is klaar in het hoofd ,het enige wat ontbreekt is iemand met “durf”kapitaal om de boel echt te laten starten????????

  • Johan van der Deen schreef:

   Het probleem waar je tegenaan kunt lopen is dat het in de praktijk vaak anders gaat dan dat je van te voren had bedacht. Daarom is het verstandig om gewoon te beginnen in plaats van alles tot in de puntjes uit te zoeken. Je zult zien dat de ideeën die je hebt in de praktijk minder handig zijn of zelfs niet werken. Door actief bezig te gaan met je idee kom je er vanzelf achter wat wel en niet werkt. Het is vrijwel onmogelijk om dit van te voren uit te zoeken. Maar natuurlijk kun je wel vooronderzoek doen of je idee wel haalbaar is.

   Zoals ik het begrijp heb je een goed idee maar niet het kapitaal om het idee verder uit te werken. In dat geval moet je dus opzoek naar een investeerder. Als je idee echt goed is moet het niet al te moeilijk zijn om een investeerder te kunnen vinden. Persoonlijk heb ik daar geen ervaring mee. Afhankelijk van het bedrag wat nodig is zou je crowdfunding kunnen proberen. Maar wees er ook bewust van dat als je idee niet goed genoeg is of niet aanslaat je dan wel met een (grote) schuld komt te zitten.

 6. Noël schreef:

  Hallo mijn naam is Noël ik zit al een tijdje te bedenken wat ik zou kunnen doen ben veel gaan opzoeken maar ik loop elke keer vast bij hoe word het snel bij mensen bekend. Ik ken mensen die het ook geprobeerd hebbe met een eigen kleding lijn maar hoe gaan mensen snel je site bezoeken en dat het snel bekend kan worden?

  • Frans van Dokkumburg schreef:

   Dag Noel,

   Zorg voor content (verhalen, updates, nieuwtjes) wat de lezer bij je website/webwinkel of iets dergelijks houdt. Dagelijks een nieuw item op je website plaatsen hoort hierbij. Tevens zou ik je willen adviseren om een online seminar over marketing te volgen. Even snel bij mensen bekend worden zit er helaas niet bij en het kost je veel tijd en energie voordat je bekend wordt. Maar met een beetje passie en doorzettingsvermogen kom je al een heel eind.

 7. Team CF schreef:

  En ik was net op zoek naar een stappen plan om miljonair te worden… jammer. Nou, dan maar weer het normale recept van hard werken, efficient met je geld omgaan en veel investeren. Komt dat miljoen vanzelf nog wel een keer, alhoewel je hem eigenlijk niet echt nodig hebt om financieel onafhankelijk te worden, dat scheelt dan weer.
  Succes heren!

 8. Rick schreef:

  dankjewel John, ik ben er al

 9. Thuiswerk schreef:

  Het is een lange weg om financieel onafhankelijk te worden, maar het is zeker niet onmogelijk. Veel mensen gaan snel dingen vanuit een negatief perspectief benaderen en durven geen risico’s te nemen in het leven. Gewoon blijven geloven in je zelf en dan is natuurlijk veel mogelijk.

 10. Hazal schreef:

  Hallo Rick,

  Van jongst af aan had ik zoiets als ik wil niet me hele leven voor een werkgever werken. Ik zit nu in me beginfase om te onderzoeken hoe het allemaal te werkt gaat in een miljonair leven en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik heb een heel groot doorzettingsvermogen en geef niet snel op. Alleen is mijn grootste angst toch wel om failliet te gaan. Is er ook een manier om een passief inkomen te krijgen zonder al te veel risico’s te nemen? Of moeit ik me er toch overheen slaan en mezelf van me angst te bevrijden?

  • Johan van der Deen schreef:

   Hoi Hazal,

   Dat is zeker mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een internetbedrijf. Het registreren van een domeinnaam en het opzetten van een blog/webshop kost je vrijwel niks. Het enige wat je moet investeren is tijd. Het is wel van belang om eerst goed onderzoek te doen daar wat je wilt. Je kunt bijvoorbeeld een blog beginnen over voeding. Maar daar zijn er al tienduizenden van. Hoe ga je er voor zorgen dat jouw product/dienst beter is dan de concurrentie?

   De allerbeste tip die ik je kan meegegeven is te beginnen met het lezen van boeken. En dan met name The Millionaire Fastlane. Hierin zal je alles vinden wat je nodig hebt. Succes!

 11. Hazal schreef:

  sorry mijn reactie is voor Johan van der Deen
  verkeerde naam getypt 🙂

 12. pauline schreef:

  Hoi mijn naam is Pauline. Dit vind ik pas handig ik wil namelijk met mijn gehele familie in een groot huis gaan wonen. Ik ben er nu al mee bezig bedankt voor de tips. Groetjes van Pauline

 13. pauline schreef:

  Hoi ik heet Pauline. Dit is pas handig! Ik wil namelijk later een groot huis voor de gehele familie. Bedankt voor de tips. Groetjes van Pauline.

 14. Tim schreef:

  Beste Johan,
  Wat een leuke site, ik lees alles met veel plezier,
  Ik ben 15 en zou later graag miljonair willen worden,
  ik verkoop en repareer nu veel elektrische fietsen en
  moet zeggen dat ik er erg veel mee verdien.
  Denkt u dat ik later met een fietsenwinkel en later uitbreiden naar
  meer, miljonair kan worden?
  Ik hoor graag van u

  Groet

 15. Steef schreef:

  Supergoede informatie, thanks! Ben al jaren bezig met (be)sparen en investeren ;-). Ik wou dat ik hier (ook) op mijn 15e mee begonnen was! Helaas vond ik uitgaan en brommerrijden toen belangrijker :'(

  • Johan van der Deen schreef:

   Hoi Steef,

   Geen probleem! Ach ja, naarmate je ouder wordt worden andere zaken opeens belangrijk waar je “vroeger” niet over nadacht. Er zijn ook mensen die hun hele leven lang niet bezig zijn met besparen/investeren en alles uitgeven. Dus in dat opzicht ben je goed bezig!

   • Normalpapers schreef:

    Hallo ik heb ook erg spijt ik heb nooit in me leven gespaard en ik ben 28 jaar. Me ouders hebben gat in de hand en ik moet nu mezelf aan leren om met geld om te gaan. Zou je mij advies kunnen geven. Persoonlijk advies zou fijn zijn ook al moet ik ervoor betalen. Ik wil heel graag klein beetje rijk worden niet eens miljonair.

    • johan van der deen schreef:

     Hoi Normalpapers,

     Ik zou je willen adviseren om alle blogs op deze website door te lezen. Neem daarnaast eens een kijkje bij ons boeken overzicht. De meeste informatie die je hier kunt vinden komt uit deze boeken of andere blogs en video’s. Voor goed financieel advies hoef je niet te betalen.

     De beste tip die ik je nu direct kan geven is: let op je uitgaven. Koop alleen de zaken die je echt nodig hebt. En niet waar je naar verlangt. Ik heb bijvoorbeeld al vele jaren een Samsung Galaxy s2 met een abbonnement van 5 euro per maand. En ik woon bewust op fietsafstand van mijn huidige werk zodat ik geen extra kosten kwijt ben aan een auto/benzine.

     Als je bewust gaat kijken naar je uitgaven kun je over een periode van 10 jaar letterlijk tienduizenden euro’s besparen.

 16. Ben schreef:

  Geen ruk aan gehad dit verhaal.
  Wil me best inzetten voor een beter leven maar sommige krijgen geen kans.
  Ik werk me het apenzuur overdag, logisch dat ik graag s avonds op de bank lig te slapen of een film Kijk.
  Maar werk ligt niet voor het oprapen en niet iedereen kan Coca cola zijn.
  Waarschijnlijk lul je goed maar vreet je beter.

  • Johan Deen schreef:

   Hoi Ben,

   Dat komt omdat je vastzit in de “rat race”. Iedereen werkt zich een apenzuur overdag. En dan is het inderdaad logisch om savonds uit te rusten. Maar als je dit patroon niet doorbreekt dan verandert er ook niks. En dat hoeft ook niet als je tevreden bent met wat je hebt.

   In plaats van een film te kijken kun je ook youtube video’s kijken waar je iets van leert. Of een boek lezen etc. In dit artikel wordt aangegeven hoe miljonairs denken en welke principes ze volgen. Je moet er simpelweg iets voor doen.

   Het is ook juist de bedoeling om niet de volgende Coca Cola te worden. Bedenk iets nieuws. Iets waar je ervaring mee hebt en waarmee je mensen kunt helpen. Iedereen heeft unieke ideeen die in potentie miljoenen waard zijn. Het gaat om de uitvoering.

   • Max schreef:

    Hoi

    Ik ben nu 14 jaar en spaar 80% van al me geld dat ik krijg de andere 20% geef ik uit aan games maar ben nu aan het sparen voor betere computer maar wil later gewoon veel geld verdienen is het dan slim om die computer nu wel of niet te kopen?? Wil later denk ik investeren in aandelen en of vastgoed

    Alvast bedankt voor een reactie

    • Max schreef:

     Wil later als studie ook ICT doen zodat ik van de meest opkomende markten thuis ben en mijn kansen vergroot om miljonair te worden

    • Johan Deen schreef:

     Hoi Max,

     Dus als ik het goed begrijp spaar je 80% voor een nieuwe computer en 20% geef je uit aan games? 😉

     Zoals je aangeeft wil je beginnen met een studie ICT. Dan kun je een betere computer ook als investering zien voor de toekomst. De belangrijkste vraag is of je die betere computer wel echt nodig hebt. Veel geld verdienen begint met weinig geld uitgeven.

     Hoe meer geld je spaart, hoe meer je later kunt investeren. Zo heb ik op jouw leeftijd ook veel geld uitgegeven aan een computer. Vervolgens als je wat ouder bent gaat dat geld naar een nieuwe auto. Vervolgens wil je een mooi huis kopen en heb je opeens onbewust een grote schuld (hypotheek).

     Op jouw leeftijd koop je natuurlijk veel liever een computer en later een mooie auto. Als je de komende jaren slim omgaat met je geld kun je vrijwel gegarandeerd op je 30ste stoppen met werken. Maar dat betekent wel dat je misschien leuke dingen (zoals het kopen van een nieuwe computer, auto, smartphone, etc) niet kunt kopen.

     Dus als je veel plezier gaat beleven met je nieuwe computer en je bent nog niet echt bewust bezig met financien dan is het kopen van een nieuwe computer een goed/slim idee. Aan de andere kant ben je wel op deze blog terecht gekomen en ben je misschien al wel bezig met je financien en de toekomst. Hoe eerder je begint hoe beter. Dan is het kopen van een nieuwe computer wellicht minder slim.

     Heb je onze website al verder doorgelezen? Ik zou je willen adviseren om dat eens te doen. Lees alle stappen door op de homepage en lees alle blogs. Ik denk dat je dan je eigen vraag kunt beantwoorden. Sterker nog, als je alle informatie serieus neemt dan ben je één van de weinige mensen die zijn hele leven lang geen zorgen meer hoeft te maken om geld. Op 14 jarige leeftijd is dat misschien wat lastiger te bevatten maar deze informatie leer je nergens. Niet op school en zeer waarschijnlijk ook niet van je ouders.

     Doe er je voordeel mee 🙂

     • Max schreef:

      Dankjewel voor de snelle reactie!
      Blijf nu nog wel een beetje genieten van me vrije tijd ben ook al
      van plan als ik 16 ben een baan in de supermarkt te nemen zodat ik meer geld verdien dan met 15 euro max per week
      Wordt je natuurlijk niet rijk mee 🙂
      Maar ik let wel op me geld en denk ook goed na of ik het echt nodig heb en ik blijf vooral blogs van jullie lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie