Snel geld verdienen

Iedereen wil snel geld verdienen. Het liefst zo snel mogelijk en zonder enige inspanning. Berichten zoals “verdien 2650 euro per maand door het volgen van deze 3 stappen” zijn daarom erg populair. Dit bericht bevat alle ingrediënten van bovengenoemde verlangens. Snel veel geld verdienen met zo weinig mogelijk inspanning.

Als je gaat zoeken op “snel geld verdienen” in Google kom je al snel websites tegen die je proberen binnen te lokken met hoge geldbedragen. Het gaat hier vaak om oplichters die via de rug van andere mensen veel geld verdienen.

Maar waarom zijn we zo aangetrokken aan “snel geld verdienen”?

De Life-Force 8

Er bestaan acht krachtige verlangens waar geen mens zonder kan. De zogenaamde Life-Force 8. Iedereen heeft in meer of mindere mate met deze verlangens te maken. Je kunt er niet zonder, ook al denken sommige mensen van wel.

De Life-Force 8 worden in detail besproken in het boek Cashvertising. Ik zal daarom niet alle acht verlangens tot in de detail gaan bespreken. Eén van deze acht verlangens is: comfortabele leefomstandigheden.

De Life-Force 8 kun je verder onderverdelen in secundaire verlangens. Deze verlangens zijn niet zo krachtig als de Life-Force 8 maar zijn nog steeds zeer sterk aanwezig. Eén van deze secundaire verlangens is economische welvaart/winst.

Iedereen wil veel geld verdienen. Geld is een rode draad door ons leven. Zonder geld kun je vrijwel niks in onze huidige maatschappij. Een verlangen om snel veel geld te verdienen is dus helemaal niet vreemd.

Niet voor niks spelen honderden miljoenen mensen mee met een loterij. Niet voor niks “investeren” honderden miljoenen mensen geld in aandelen. Niet voor niks bezoeken honderden miljoenen mensen Casino’s. Over het algemeen met maar één doel, zoveel mogelijk geld verdienen. En het liefst zo snel mogelijk.

Snel geld verdienen is een illusie

Snel veel geld verdienen is niet mogelijk. Even afgezien van illegale praktijken. Vergelijk het met iemand die 120 kilo zwaar is en wil afvallen tot 70 kilo. Daar ben je minstens een paar jaren mee bezig. En andersom natuurlijk ook. Een bodybuilder heeft vele jaren nodig om een gespierd lichaam te kweken.

Veel mensen zijn lid van een loterij. Ze willen zo snel mogelijk veel geld verdienen zonder enige inspanning. Maar er is geen enkele garantie dat je iets wint. Sterker nog, 99,9999% van alle mensen die meespelen in een loterij verliezen alleen maar geld. Maar toch spelen er honderden miljoenen mensen mee wereldwijd.

Er is dus blijkbaar een verlangen om snel, zonder inspanning, veel geld te verdienen. Andere mensen proberen het op een andere manier. Ze starten een eigen bedrijf en proberen op deze manier (veel) geld te verdienen. Het kopen van een loterijticket is niet zo moeilijk. Het starten van een eigen bedrijf is al een stuk lastiger. Dit is het verschil tussen een gebeurtenis en progressie.

Gebeurtenis en progressie

Dit zijn twee erg belangrijke begrippen. Als je deze twee begrippen begrijpt is de kans dat je veel geld gaat verdienen een stuk groter geworden. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je ze gaat toepassen in de praktijk.

Een gebeurtenis is een situatie waar je zelf vrijwel geen invloed op hebt. Bijvoorbeeld het kopen van een loterij ticket. Je koopt een loterij ticket en vervolgens wacht je (samen met miljoenen andere mensen) op de uitslag.

Een ander voorbeeld is het ontvangen van een (grote) erfenis. Je hebt hier helemaal niks voor gedaan. Maar toch ontvang je veel waarde in de vorm van geld of andere zaken.

In beide gevallen heb je geen invloed op de uitkomst. Bij het kopen van een loterij ticket kun je alleen maar hopen dat je iets wint. Op het ontvangen van een erfenis heb je ook geen invloed. Je mag hopen dat de overledene goed met zijn financiën is omgegaan. Je kunt namelijk ook schulden erven, dan ben je nog verder van huis. Hoewel je schulden niet hoeft te accepteren.

Progressie

Progressie is het tegenovergestelde. Denk aan mensen die een eigen bedrijf zijn gestart en daarmee succesvol zijn. Deze mensen hebben jarenlang gewerkt om hun doel te bereiken. Ze hebben zelf invloed op de uitkomst.

Het is veel makkelijker om veel geld te verdienen door een eigen bedrijf te starten dan het winnen van de loterij. Maar toch kopen honderden miljoenen mensen een loterij ticket. Een handjevol mensen starten een eigen bedrijf.

Een ander voorbeeld is een bodybuilder. Een bodybuilder heeft jarenlang getraind om een gespierd lichaam te krijgen. Er zijn ook bodybuilders die een gespierd lichaam willen maar geen zin hebben om jarenlang te trainen. Deze bodybuilders proberen progressie over te slaan door anabolen te slikken.

Mensen die veel geld willen verdienen proberen progressie over te slaan door een loterij ticket te kopen. Maar progressie kan je niet overslaan. Het is een illusie. Vrijwel niemand kan iets bereiken zonder enige vorm van progressie. Of heb jij vroeger in één dag leren fietsen?

Hopen en werkelijkheid

Een gebeurtenis en progressie kun je vergelijken met hopen en werkelijkheid. Alleen aan hoop heb je niet zoveel. Hoop is een laatste redmiddel of toevluchtsoord van je gedachten om de werkelijkheid te ontzien.

Als je langere tijd ziek bent kun je beter een dokter opzoeken dan hopen dat je vanzelf weer beter wordt. Je kunt je beter aanmelden bij een datingsite dan hopen dat je de ware nog wel ergens tegenkomt. Je kunt beter zelf een project starten dan een loterij ticket kopen als je veel geld wilt verdienen.

De werkelijkheid is dat er niks in je leven verandert als je er geen energie in steekt. Snel geld verdienen is een illusie. Snel afvallen is een illusie. Snel spieren kweken is een illusie. Het zijn allemaal marketingtrucs die inspelen op je verlangens. Maar zonder progressie zal datgene wat je daadwerkelijk wilt nooit realiteit worden.

Een mooi voorbeeld is de huidige reclame van de postcode loterij. Op een gegeven moment zit een man van middelbare leeftijd met een loterij ticket in zijn hand. Ondertussen telt de klok af naar 0 om het nieuwe jaar in te luiden. De ogen van de middelbare man sluiten zich op het moment van klokslag twaalf. Oftwel deze man hoopt dat hij gaat winnen.

Natuurlijk win je de hoofdprijs in de loterij niet. Maar toch blijven mensen hopen. Hopen is geen werkelijkheid. Hoe hard je ook gelooft dat je wel de hoofdprijs gaat winnen. De werkelijkheid is dat je niks wint want er is geen enkele vorm van progressie.

loterij - snel geld verdienen

Verlangen en progressie is het ultieme doel

Wat is dus het ultieme doel? Een verlangen in combinatie met progressie. Wil je snel geld verdienen zal je daar iets voor moeten doen. Er is niemand die snel veel geld verdient zonder daar iets voor te doen. Alleen de mensen die bij toeval de loterij winnen. Maar die kans is zo klein dat het totaal geen zin heeft om met een loterij mee te doen.

Daarnaast is progressie ook kennis. Door progressie te maken leer je heel veel dingen die je anders niet zou leren. Een goed voorbeeld is deze website. Financieel onafhankelijk worden bestaat omdat wij progressie hebben gemaakt. Anders had ik namelijk geen informatie meer gehad om blogs te schrijven. En had Klezzer nooit bestaan.

Een ander voorbeeld zijn alle topsporters ter wereld. Er is niemand die de top van zijn sport bereikt zonder te trainen. Dat is onmogelijk. Iedere sporter heeft in zijn leven progressie doorgemaakt om beter te worden.

Een verlangen en progressie is daarom het ultieme doel. Dan haal je het maximale eruit wat erin zit. Progressie zonder verlangen is erg moeilijk. Je moet het juiste doel voor ogen hebben. Er zijn miljoenen mannen die een gespierd lichaam willen hebben. Maar ze hebben geen zin om jarenlang te trainen. Ze hebben wel het verlangen maar niet de progressie.

Het heeft geen zin om met tegenzin naar de sportschool te gaan. Het heeft ook geen zin om met tegenzin een bedrijf te starten. Je moet daadwerkelijk jezelf in de spiegel aan kunnen kijken en met volle overtuiging zeggen dat je er voor gaat. Niet voor iemand anders maar voor jezelf.

Je laat je ook niet afleiden door andere mensen. Er zijn namelijk altijd mensen die negatief zijn. Hoe goed je ook bezig bent. Vaak snappen mensen niet waar je mee bezig bent. Negatieve mensen moet je zoveel mogelijk vermijden in je leven.

Het zijn de mensen die doorzetten die succesvol worden in wat ze doen of willen bereiken. Er zijn genoeg mensen die een paar maanden naar de  sportschool gaan maar geen of weinig resultaten zien. Vervolgens gooien ze de handdoek in de ring.

Een ander goed voorbeeld zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. Goede voornemens zijn complete onzin. Het is uitstelgedrag. Wat heeft het voor zin om je goede voornemens uit te stellen tot het nieuwe jaar?

Hordes mensen die beginnen met afvallen in het nieuwe jaar. Zodat ze zich in december nog vol kunnen proppen met pepernoten, kerstdiners en andere lekkernijen. Wat een onzin. Als je echt wilt afvallen begin je nu direct. Niet morgen, niet volgende week en al helemaal niet in het nieuwe jaar.

Of stoppen met roken. Zodat ze in december tijdens alle leuke feestjes en andere bijeenkomsten nog lekker kunnen roken. Dat gaat natuurlijk niet werken.

Mensen met zogenaamde goede voornemens zullen vrijwel nooit hun doel bereiken. Het is simpelweg uitstelgedrag. Ze denken dat ze een verlangen hebben maar eigenlijk hebben ze dat helemaal niet. Anders hadden ze daar allang werk van gemaakt.

Roken slecht

Veel mensen staan al jaren stil

Er zijn ook veel mensen die denken dat ze progressie maken. Maar in veel gevallen staan ze al jaren stil. Ze hebben het alleen zelf niet door. Progressie maak je alleen als je continue iets verbetert. Dat kan vanalles zijn. In je privéleven, op je werk, etc.

Veel mensen denken bijvoorbeeld dat ze jarenlang werkervaring hebben. Terwijl dat vaak helemaal niet zo is. Denk aan iemand die al twintig jaar lang cassiere is. Heeft deze persoon dan twintig jaar werkervaring? Of heeft deze persoon een paar maanden werkervaring en dat twintig jaar lang?

Mensen denken dat ze heel veel werkervaring hebben maar als er geen progressie in de werkzaamheden zit is dat een illusie. Oftewel als je tien jaar lang elke dag hetzelfde werk doet heb je waarschijnlijk weinig progressie gemaakt.

Progressie geeft mensen voldoening. Maar hoeveel mensen halen nog voldoening uit hun werk? Kijk bijvoorbeeld naar je huidige baan. Leer je elke dag iets nieuws? Of is elke dag eigenlijk hetzelfde?

Klezzer is onze progressie

Ons verlangen is om financieel onafhankelijk te worden en onze progressie is Klezzer. Klezzer is ons grote project. Er gaat geen dag voorbij dat we niet met Klezzer bezig zijn. We leren elke week iets nieuws.

Ik heb de laatste twee jaren meer progressie gemaakt dan in de rest van mijn leven. Af en toe lees ik de artikelen die ik heb geschreven op financieelonafhankelijkworden.nl nog eens door. Honderdduizenden woorden. Dat had ik twee jaar geleden echt niet kunnen bedenken.

Klezzer bouwt voort op alle informatie die je kunt vinden op deze website. Hadden wij twee jaar geleden niet besloten om deze website te maken had Klezzer nooit bestaan. Inmiddels is Klezzer een enorm project geworden met enorme potentie.

De afgelopen maanden hebben we veel tijd besteed om Klezzer te verbeteren. Zo hebben we de hele website handmatig overgezet in een nieuw thema. Naast alle werkzaamheden voor Klezzer schrijf ik natuurlijk ook blogs voor FO worden.nl. Maar ik merk dat door de progressie die ik heb gemaakt de afgelopen maanden dat het schrijven van een blog steeds makkelijker gaat en minder tijd kost.

Geld verdienen met Klezzer zonder te werken

Met Klezzer is het mogelijk om geld te verdienen zonder te werken. Voor altijd. En dat kun je op verschillende manieren doen. Klezzer zou dus een onderdeel kunnen zijn van je strategie om financieel onafhankelijk te worden.

Om een voorbeeld te geven verdienen onze schrijvers met de meeste punten een paar honderd euro per jaar. Op moment van schrijven hebben wij al meer dan 2300 euro uitbetaald aan onze schrijvers.

Zoals eerder genoemd kun je niet snel veel geld verdienen zonder progressie. Dat is bij Klezzer niet anders. Bij Klezzer verdien je geld door het schrijven van reviews. Maar je kunt ook geld verdienen door andere mensen reviews te laten schrijven. Vervolgens krijg je elke week betaald zonder dat je daar verder iets voor hoeft te doen, voor altijd.

Met Klezzer willen wij de afstand tussen consument en webshop verbeteren. Dit doen wij o.a. door kwalitatieve reviews aan te bieden. Geschreven door mensen die het product werkelijk in bezit hebben.

Wil je meer weten over Klezzer: Ontdek Klezzer

Klezzer logo

Elke actie heeft een tegengestelde en gelijke reactie

Elke actie die je doet heeft een tegengestelde en gelijke reactie. Dit is een natuurwet. Een natuurwet is voor iedereen gelijk. Denk aan de zwaartekracht. De zwaartekracht is voor ieder mens gelijk. Je ontkomt er niet aan.

Elke actie die je hebt ondernomen in je leven hebben je gebracht waar je nu bent. Als je niet tevreden bent over je huidige situatie is het tijd om actie te ondernemen. Elke actie die je onderneemt komt ooit in je leven in tegengestelde reactie terug.

Het kopen van een loterij ticket is niet zo moeilijk. Je gaat op je luie stoel zitten. Surft naar een willekeurige website en koopt een ticket. Vervolgens wacht je op de uitslag. Het is duidelijk dat hier vrijwel geen actie wordt ondernomen. Een tegengestelde en gelijke reactie is dan ook dat je niks wint.

Een bodybuilder heeft jarenlang gesport. Jarenlang actie ondernomen om het lichaam te kweken wat hij/zij wil hebben. Het resultaat is een afgetraind en gespierd lichaam. Je kunt niet gespierd worden door geen actie te ondernemen (progressie).

Elke actie die jij onderneemt komt ooit terug. Veel mensen houden het echter bij dromen en hopen. Door een loterij ticket te kopen, door te gokken in het casino of te “investeren” in aandelen. Ze hopen hiermee veel geld te verdienen. Deze acties zijn veel te simpel en leiden vrijwel nooit naar het beoogde doel.

Als je iets anders wilt in je leven dan blijven werken voor iemand anders totdat je 67 bent zal er dus iets moeten veranderen. Dat betekent naast je werk actie ondernemen. Dat kan op vele verschillende manieren. Begin bijvoorbeeld met het lezen van boeken over de onderwerpen wat je interessant vindt.

Natuurlijk geldt deze natuurwet voor alles wat je doet in je leven. Niet alleen op het gebied van financiën maar ook op het gebied van relaties, persoonlijke doelen en ambities. Zonder actie gebeurt er niks. Elke actie die je onderneemt (hoe harder je werkt) om succesvol te worden komt ooit eens terug.

Doorzettingsvermogen en progressie

Doorzettingsvermogen en progressie gaan hand in hand. Het opstarten van een eigen bedrijf is een lang proces. Er zijn veel bedrijven die daar slim op inspelen. Zo kun je tegenwoordig zonder enige technische kennis een eigen webshop starten.

Maar veel mensen starten een eigen webshop met als hoofddoel om (veel) geld te verdienen. Als je hoofddoel is om veel geld te verdienen kun je beter direct stoppen. 90 tot 99% van alle webshops zijn niet rendabel. De reden is simpel, mensen weten niet wat ze doen. Met als gevolg dat vele webshops net zo snel verdwijnen als dat ze opgestart zijn.

Het starten van een blog is ook een goed voorbeeld. Hoeveel blogs zijn er te vinden die gaan over voeding? Tienduizenden. Hoe ga je ervoor zorgen dat mensen op jouw blog komen en niet op de overige tienduizend blogs? Maar nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat mensen ook weer terugkomen?

Doorzettingsvermogen kan je blog of bedrijf tot een succes maken. Wist je bijvoorbeeld dat het bedrijf achter het spelletje Angry Birds 51 keer gefaald heeft? Voordat ze met de succesformule Angry Birds zijn gekomen hebben ze 51 keer niet-succesvolle spelletjes gemaakt.

En zo zijn er nog tientallen verhalen te vinden over bedrijven die nu miljoenen/miljarden waard zijn. Maar niet omdat ze een succesvol product op de markt hebben gezet. Maar omdat ze eerst tientallen keren gefaald hebben. Maar toch hebben doorgezet.

Je kunt geen succes hebben zonder te falen

Je kunt simpelweg geen succes hebben zonder te falen. En je kunt niet falen zonder progressie. Je kunt niet leren fietsen door nooit op een fiets te stappen. Je kunt niet afvallen zonder gezond te eten, te sporten en je levensstijl aan te passen. Je kunt geen succesvol bedrijf beginnen zonder eerst te falen.

Toen je vroeger leerde fietsen heb je eerst honderd keer gefaald. Toen je bent begonnen met autorijden heb je eerst honderd keer gefaald. Toen je bent begonnen met spieren kweken of afvallen heb je eerst honderd keer gefaald.

Vrijwel niemand is de eerste keer succesvol. Je kunt niet in een dag leren fietsen. Je kunt ook niet in een dag leren autorijden. Je kunt niet in een dag afvallen of spieren kweken. Al deze voorbeelden hangen af van progressie. Hoe meer tijd je erin steekt hoe succesvoller je wordt.

Door eerst te falen weet je wat je niet moet doen. De makers van Angry Birds hebben 51 keer gefaald totdat ze succes hebben gevonden. Zonder 51 keer te falen had Angry Birds nooit bestaan.

Je kunt niet snel geld verdienen zonder daar iets voor te doen. De mensen die veel geld verdienen zonder daar iets voor te doen hebben daar jarenlang keihard voor gewerkt.

thomas-edison

Het meest moeilijke moment geeft vaak de doorslag

Er zijn momenten dat je het niet meer ziet zitten. Dat je niet meer weet wat je moet doen. Dat je niet meer weet hoe je verder komt. Je ziet geen progressie meer. Je denkt aan opgeven. Dit is vaak het moment wat bepaalt of je opgeeft of doorzet.

Het grootste gedeelte van de mensen geeft op dit punt op. Ze denken dat ze niet goed bezig zijn. Of ze hebben geen energie meer om zo door te gaan. Iedereen zal een keer tegen dit punt aanlopen. Ongeacht wat je doet.

Het kan te maken hebben met je werk of je privéleven. Andere doelen zoals spieren kweken of afvallen. Geld verdienen met een eigen webshop. Het starten van een blog. Het schrijven van een boek. Etc.

Dit soorten momenten komen voornamelijk voor als je al meerdere malen gefaald hebt. Bijvoorbeeld als je al een paar maanden aan het sporten bent maar niet het resultaat ziet wat je had verwacht. Je denkt dat je niet goed bezig bent. Dat het je niet lukt. En dat je maar beter kunt stoppen. Juist dan is het moment om door te gaan!

Progressie is niet altijd leuk

Dat je progressie boekt wil niet automatisch zeggen dat je dit ook leuk vindt. Ik ben jarenlang een soort van amateur bodybuilder geweest. Ik was elke dag bezig met voeding, trainen en slapen.

Dan heb ik het niet over twee of drie keer per week een uurtje sporten. Vijf keer per week anderhalf uur trainen met een specifiek schema. Daarnaast maakte ik elke dag gebruik van voedingsschema’s. Ik at elke dag een bak rijst op mijn werk. Voor het slapen een bak magere kwark voor de langzame eiwitten. Geen chips, alcohol en andere troep.

Er zit altijd wel een dag tussen dat je even geen zin hebt om te trainen. Maar als je niet gaat trainen boek je ook geen progressie. Met als gevolg dat ik soms met tegenzin ging sporten. Vaak als ik eenmaal bezig was ging het prima. Ook al heeft het veel moeite gekost. Natuurlijk zijn er ook dagen geweest dat ik niet ben gaan sporten. Simpelweg omdat ik geen zin had.

Toen ik begon met sporten was ik rond de 70 kilogram. Op mijn hoogtepunt woog ik 98 kilogram. De inhoud van mijn kledingkast heb destijds in de prullenbak kunnen gooien. Geen enkel kledingstuk kon ik nog aan. Zelf merkte ik soms ook niet meer hoeveel progressie ik had gemaakt. Vooral andere mensen wezen mij daarop. Mensen die mij een half jaar niet hadden gezien schrokken zich dood.

Soms dacht ik dat ik progressie maakte maar was dat niet zo. Vooral in het begin was ik voornamelijk gefixeerd op de weegschaal. Elke kilo die erbij kwam was in mijn hoofd een kilo spieren. In de praktijk was dat natuurlijk niet zo. Op mijn hoogepunt qua kracht was ik 85 kilo. Ik was vele malen sterker dan toen ik 98 kilo woog.

Op dit moment besteed ik mijn tijd liever aan projecten zoals Klezzer. Ik sport af en toe nog wel eens maar bodybuilding is er niet meer bij. Ik ben wel van plan om dit binnenkort weer op te pakken.

Progressie bijhouden

Soms heb je zelf niet meer door hoeveel progressie je eigenlijk gemaakt hebt. Het lijkt op een gegeven moment vanzelfsprekend te zijn. Door je doelen niet uit het oog te verliezen en je moraal hoog te houden is het belangrijk om progressie bij te houden.

Dit kun je op vele verschillende manieren doen. Als je doel is om af te vallen kun je de omtrek van je armen en benen meten. Het gebruiken van een weegschaal is ten sterkste af te raden. Tenzij je een goede weegschaal hebt welke je vet en spiermassa kan meten.

Heb je een blog lees dan eens terug in je oudere blogs. Ik zou een aantal blogs op deze website nu volledig anders schrijven/indelen. Simpelweg omdat ik over de jaren heen progressie heb geboekt en nieuwe dingen heb geleerd.

Het maakt niet uit wat je doel is. Door je progressie bij te houden krijg je een veel beter beeld bij je huidige status. Soms ben je al verder dan je zelf in de gaten hebt.

Succes heeft helemaal niks te maken met geld

Bij succes denken mensen al snel aan geld. Maar succes heeft helemaal niks te maken met geld. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat succes is. Wat voor de ene persoon succes is kan voor de ander falen zijn.

Als jij het doel hebt om buschauffeur te worden en je behaalt dit doel dan ben je succesvol. Als iemand het doel heeft om vijf kilo af te vallen en valt vijf kilo af dan is deze persoon succesvol. Als iemand als doel heeft een eigen bedrijf op te starten om daarvan te kunnen leven en dit realiseert is succesvol.

In onze huidige maatschappij betekent succes iets heel anders. Iemand is pas succesvol als diegene iets bijzonders heeft bereikt. Maar dat is natuurlijk onzin. Iedereen is succesvol op zijn eigen manier. Succes van verschillende personen kun je dan ook totaal niet vergelijken. Belangrijk is dus om elk succes te vieren hoe klein dan ook. Ongeacht wat iemand anders er van vindt.

Voor mij persoonlijk is financieelonafhankelijkworden.nl al een groot succes. Terwijl de blog nog tien keer zo groot kan worden. Ons doel is om zoveel mogelijk informatie te verspreiden over het onderwerp financieel onafhankelijk worden. Daarnaast is het schrijven van blogs een soort nieuwe hobby geworden. Het is leuk om te doen. Vooral als mensen positieve reacties achterlaten. Maar ook al zou er geen enkele reactie geplaatst zijn ga ik gewoon door met schrijven.

Wat is jouw progressie voor 2017?

Heb jij al plannen voor 2017? En zijn dit zogenaamde “goede voornemens” of ga je er echt voor? En de grote vraag, ben je al begonnen? Of wacht je nog even tot 2017 begonnen is zodat je nog even kan genieten van de komende dagen?

Voordat je begint is het natuurlijk belangrijk dat je een plan hebt gemaakt. Het leuke is dat er miljoenen mensen zijn in de wereld die precies hetzelfde doel hadden als jij. Oftewel je hoeft alleen maar te doen wat deze mensen hebben gedaan.

Wil je weten hoe je gespierd wilt worden? Lees dan de boeken van bekende bodybuilders. Wil je een webshop starten? Lees dan boeken van succesvolle internetondernemers. Ben je op zoek naar een partner? Lees dan boeken van succesvolle relatie experts.

Zo heb ik enkele jaren geleden het boek No More Mr Nice Guy gelezen. Dit boek heeft mij op het gebied van relaties en vrouwen compleet veranderd. Na het lezen van dit boek ben ik een ander persoon geworden. Het is bijna niet voor te stellen of te omschrijven wat het lezen (en toepassen in de praktijk) van boeken met je kan doen.

Dit soort boeken lees je niet op school of ergens anders. Je moet er toevallig mee in contact komen. Hadden wij twee jaar geleden niet het boek Rich Dad, Poor Dad gelezen had deze website en Klezzer niet bestaan. Kennis is de meest waardevolle asset op de wereld. Veel belangrijker dan geld.

Om de laatste blog van dit jaar af te sluiten met een mooie quote:

“Ask and it will be given to you; seek and you will find; knock and the door will be opened to you.”

Happy newyear!

vuurwerk-2017Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Jeroen de Vries schreef:

  Leuk artikel weer Johan en Harm Jan! Zonder doelen (verlangens), commitment en te doen wat nodig is (uit je comfort zone gaan), gaat niemand zijn of haar doel bereiken. Misschien een beetje muggenziften, maar ik snap alleen jullie vergelijking tussen een gebeurtenis en progressie niet helemaal. Ik zie het leven als een continue aaneenschakeling van gebeurtenissen. Door deze gebeurtenissen te ‘controleren’ en te richten kun je ze inzetten om jouw doelstelling te bereiken. Progressie zie ik dan als de mate voortgang (een uitkomst van gecontroleerde gebeurtenissen) richting je doel. Het kopen van een lot of hopen dat iets gebeurt is ook gewoon een gebeurtenis, maar dan ongecontroleerd, dus buiten je invloedsfeer. Kun je dan niet beter spreken van gecontroleerde en ongecontroleerde gebeurtenissen die al dan niet bijdragen aan doelen?
  Ik wens jullie ook een gelukkig nieuwjaar en hoop in 2017 weer blogs van jullie te lezen!

  • Harm Jan Bosscher schreef:

   Bedankt voor je bericht. Jij ook de beste wensten voor 2017. Johan heeft hieronder al gereageerd, maar volgens mij ligt er onduidelijkheid tussen een actie & gebeurtenis.

   – Actie = lot kopen.
   – Progressie = aantal loten dat je koopt. (verhoging kans)
   – Gebeurtenis = loterij winnen.

   – Actie = elk actie die jij doet om je doel te bereiken.
   – Progressie = alle acties bij elkaar. (verhoging kans)
   – Gebeurtenis = doelstelling bereikt.

   Een gebeurtenis kan je in theorie pas controleren als je alle acties hebt gedaan.

   – Loterij winnen = alle loten kopen.
   – 10 kilo afvallen = 10 kilo aan calorieën verbranden.
   – 1000 euro verdienen = 1000 euro aan waarde creëren voor iemand anders.

   Vaak ben je bij een gebeurtenis toch afhankelijk van externe factoren. Vandaar dat je de uitkomst en het moment van een gebeurtenis niet onder controle hebt.

   – Loterij winnen: loterij keert niet uit of heeft loten aan iemand anders verkocht?!
   – 10 kilo afvallen: calorieën op etiket klopt niet of je lichaam reageert anders?!
   – 1000 euro verdienen: iemand anders creëert meer waarde of de klant betaalt niet?!

   Uiteindelijk gebeurt een gebeurtenis op het moment dat we het niet verwachten. De enige zekerheid die we hebben is dat elke actie de kans op de gebeurtenis groter maakt. Het grappige is dat deze gebeurtenis door veel mensen als PUUR geluk wordt gezien. Deze mensen zien echter de voorafgaande progressie niet. Hoeveel geluk heb jij als je de loterij wint ZONDER een lot te hebben gekocht?

 2. Johan van der Deen schreef:

  Hoi Jeroen,

  Dank voor je reactie!

  Een gebeurtenis is iets wat eenmalig voorkomt en ongecontroleerd is. Met progressie werk je naar een bepaalde (gecontroleerde) uitkomst toe. Zoals jij het omschrijft probeer je de gebeurtenissen te sturen. Maar een gebeurtenis kun je niet sturen zodra deze eenmaal is gebeurt. Je kunt hooguit het gevolg van een gebeurtenis beinvloeden. Denk aan een glas wat kapot valt. Dit is een gebeurtenis. Progressie is geen gebeurtenis want je weet van te voren wat de uitkomst is. Progressie is een landurig proces. Maar wel een gecontroleerd proces.

  Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat het verschil duidelijk is. Dat iemand nooit in één klap succesvol is. Hier zit altijd progressie aan vooraf. Volgens mij denken we hetzelfde 🙂

  Goed nieuwjaar en wij hopen nog vele blogs te mogen schrijven in 2017!

 3. Mijn geld gids schreef:

  Goed geschreven artikel.

  Alles ligt aan doorzettingsvermogen, als je afhaakt bij het eerste beetje negatieve feedback dan kom je nooit ver.

  Vooral snel geld verdienen online is vaak een scam, waarin je eerst een video kijkt waar ze je proberen te overtuigen, en vervolgens moet je dan een e-book kopen waar pas ‘echt’ wordt uitgelegd hoe je ‘snel’ geld kan verdienen.

  Wel denk ik dat het mogelijk is om op soortgelijke manieren ‘snel’ geld te verdienen; mits je in een land woont waar je toegang hebt tot het internet en bijvoorbeeld een euro of dollar veel waard is. Die mensen zouden op zich al van het geld van een populair youtube filmpje kunnen leven.

 4. Richie Rich schreef:

  Beter laat dan nooit Deze blog is ‘by far the best’ van alle die ik heb gelezen en volg over FO. Top!

 5. Mark @ tradewinst.nl schreef:

  Top artikel! Als je gewoon met je luie reet dan de bank afkomt en een goed plan maakt voor het bereiken van je doel, dan ben je al een heel eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie