Early Retirement Extreme

Early Retirement Extreme is een boek gebaseerd op de gelijknamige blog: Early Retirement Extreme

Een van de grootste inspiraties voor deze website/blog. Early Retirement Extreme gaat nog een stapje verder, leven op een absoluut minimum. Op deze manier is het mogelijk om binnen 2-3 jaar financieel onafhankelijk te worden.

Een boek boordevol informatie en inzichten die mij hebben geholpen om anders tegen dingen aan te kijken. Waarom zou je bijvoorbeeld de zogenaamde experts betalen terwijl je ook zelf dingen kunt repareren? Waarom kun je beter kwalitatief goede spullen kopen in plaats van goedkope producten?

Het verhaal wordt gebracht boordevol praktische tips en voorbeelden.

Totale inhoud:

 • Duidelijk verhaal
 • Leuk om te lezen
 • Praktische tips die je vandaag de dag kunt toepassen

Moeilijkheidsgraad:

 • Makkelijk. Volledig Engels maar goed te volgen

Sterke punten:

 • Leuk verhaal
 • Praktische tips
 • Eye-opener

Minder sterke punten:

 • Over the top

Het enige minpunt is het extreme gedeelte van besparen. Dit is natuurlijk waar het boek over gaat maar de meeste mensen zullen deze stap waarschijnlijk niet nemen. Zo woont de schrijver bijvoorbeeld in een camper. Desondanks is het een absolute aanrader om dit boek te lezen. Het staat boordevol praktische tips en doet je nadenken over je huidige levensstijl.

Hoewel de meeste mensen waarschijnlijk niet deze extreme methode gaan volgen kan het boek je wel helpen bij het maken van belangrijke beslissingen op weg naar financiele onafhankelijkheid. Neem daarnaast ook eens een kijkje op Early Retirement Extreme waar nog meer tips en voorbeelden staan van mensen die inmiddels financieel onafhankelijk zijn.

Early Retirement Extreme aanschaffen via Bol.com:

Je kan het boek “Early Retirement Extreme” aanschaffen bij Bol.com. Als je via onderstaande link het boek aanschaft krijgt onze website de credits, dit heeft verder geen invloed op de prijs. Een mooie en volledig optionele manier om ons te helpen deze website online te houden!Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Katrien schreef:

  Ik ontdekte je site zonet, dankzij je reactie elders. Dit is voor mij een van de bijzonderste boeken, en het beste boek over financiën, dat ik al las. Een eye-opener was het niet meer, want ik kende de website al een tijd. het is een boek dat ik zo nu en dan op nieuw doorblader, en waar ik dan telkens weer in blijf hangen.
  Ik zou het zeker niet via Bol.com kopen, maar via de website zelf. Veel goedkoper, en je spaart er een tussenstap mee uit.

 2. Dutch DGI schreef:

  Het ‘extreme’ aspect van ERE gaat mij persoonlijk veel te ver of mist zelfs mijn eigen doel.

  Als ik het goed begrijp offer je bij EREgedurende een relatief korte periode *alle* luxe/comfort op, puur met het doel om zeer snel FO te bereiken. Echter, ondanks dat je dan wel vrij bent van financiele afhankelijkheden, zul je de rest van je leven ook op dat niveau moeten leven (in een caravan?), tenzij je door groeiende inkomsten uit (actieve of passieve) assets je luxe niveau weer gaat opschroeven, maar dat voelt dan bijna hypocriet (tegen het hele ERE pincipe in). Ik beschouw deze stijl meer als alleen geschikt voor mensen die juist graag minimalistisch of ‘back to basic’ *willen* leven.

  Zelf streef ik naar FO zodat ik rond m’n 55e geheel of gedeeltelijk kan stoppen met werken, maar nog wel minstens mijn huidige niveau van luxe/comfort behoud, en liefst (en naar verwachting) een hogere. Dus geen ERE voor mij, maar gewoon zuinig leven en verstandig beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie