One Up on Wall Street

Geschreven door Peter Lynch. Peter Lynch was een fund manager bij het Fidelity en research fund. Hij runde het Fidelity Magellan Fund van 1977 tot 1990 en was een van de best presterende fondsen van die tijd. Zijn principes volgen de kracht van bedrijven met een “verhaal” welke nog niet bekend zijn bij het grote publiek.

Het idee hierachter is dat je als particulier of individuele investeerder snel een stapje voor kan hebben op de mensen van Wall-Street. Het kan soms jaren duren voordat een goed product of business model Wall-Street bereikt. Echter kun je als individu hier al jaren daarvoor op inspringen.

Denk bijvoorbeeld aan een klein bedrijf om de hoek die een bepaald product maakt wat erg goed ontvangen wordt door het publiek. Indien het een beursgenoteerd bedrijf is maar totaal niet opvalt in de markt omdat het “ te klein” is om op te vallen is een potentiele goudmijn.

Zijn strategie bestaat uit beleggen in bedrijven waarmee de belegger bekend is. Daarna maakt hij een analyse van het bedrijf door middel van value investing. Hij is ervan overtuigt dat individuele beleggers een duidelijk voordeel hebben ten opzichte van Wall Street en de grote geld managers. Individuele beleggers worden niet gehinderd door bureaucratische regels en korte-termijn prestaties waar vele fondsen wel last van hebben.

Hij heeft zijn analyses helder en duidelijk beschreven in het boek One up on Wall Street. Deze best-seller bevat alle informatie over hoe Peter Lynch zijn aandelen kocht, of juist niet kocht.

Totale inhoud:

  • Leuk verhaal, goed te volgen
  • Boordevol tips en andere zaken welke Peter gebruikt heeft om succesvol te worden
  • Praktische tips die je vandaag de dag kunt toepassen

Moeilijkheidsgraad:

  • Makkelijk, goed te volgen en geen onduidelijke technische zaken

Sterke punten:

  • Leuk verhaal
  • Makkelijk te volgen
  • Gericht op induviduele beleggers

Minder sterke punten:

  • Sommige zaken zijn iets te rooskleurig weergegeven zoals bepaalde aankopen van aandelen die Peter gedaan heeft. Er staan zeker veel zaken in die je kunnen helpen maar ook zaken waar je als individuele belegger niet zoveel aan hebt.

Overall een prima boek om als beginner, maar ook als gevorderde, te gebruiken tijdens het zoeken naar aandelen. Persoonlijk gezien heeft dit boek mij er toe gezet om te kijken naar mogelijkheden. Bijvoorbeeld als ik mensen positief hoor praten over een bepaald product of dienst ben ik geneigd om direct te kijken naar de financiële cijfers van het bedrijf en of ze ook actief zijn op de aandelen beurs.

One Up on Wall Street door aanschaffen via Bol.com:

Je kan het boek “One Up on Wall Street” aanschaffen bij Bol.com. Als je via onderstaande link het boek aanschaft krijgt onze website de credits, dit heeft verder geen invloed op de prijs. Een mooie en volledig optionele manier om ons te helpen deze website online te houden!Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie