Rich dad, Poor dad

Rich Dad, Poor Dad volgt het verhaal van Robert Kiyosaki die in zijn jongere jaren advies krijgt van zijn 2 vaders. Een vader heeft een normale baan als leraar (De poor Dad) en de andere vader heeft een eigen bedrijf (Rich dad). Het boek volgt verschillende perioden uit zijn leven waarbij hij gebruikt maakt van de adviezen van zijn Rich dad en sceptisch is tegenover de adviezen van zijn poor dad. Erg leuk verhaal en makkelijk om te lezen en te begrijpen.

Een aantal belangrijke concepten zoals assets en liabilities worden hier besproken en geeft je inzicht in hoe het ook “anders” kan.  Dit boek is voor ons een eyeopener geweest en heeft mij flink aan het denken gezet. Een van de grootste inspiraties voor het maken van deze website!

Totale inhoud:

 • Duidelijke boodschap
 • Heldere tips
 • Leuk verhaal

Moeilijkheidsgraad:

 • Makkelijk. Volledig Engels, goed te volgen

Sterke punten:

 • Leuk verhaal
 • Duidelijke uitleg over assets en liabilities
 • 270 pagina’s

Minder sterke punten:

 • Er staan een aantal pagina´s in welke gaan over het kopen van vastgoed. Deze vastgoed verhalen komen een beetje ongeloofwaardig over, ook staan er zaken in die niet helemaal legaal zijn. Dit doet helaas een beetje afbreuk op de rest van het verhaal.

Misschien heb je al iets gelezen over Robert Kiyosaki, hij wordt op sommige websites als `scam` aangemerkt en er gaan geruchten dat hij zelfs failliet is. Of deze beweringen waar zijn weten we niet. Maar dat maakt ook helemaal niks uit, het gaat om de inhoud van het boek!

Dit boek beschrijft de concepten assets en liabilities in een makkelijk te volgen context en zijn het allerbelangrijkste op weg naar financiële onafhankelijkheid. Zonder assets is dit namelijk niet mogelijk! Het verhaal is boeiend en staat boordevol informatie. Ook dit boek mag niet ontbreken in je (digitale) boekenkast!

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan de video 60 Minutes To Getting Rich.

Rich Dad, Poor Dad aanschaffen via Bol.com:

Je kan het boek “Rich Dad, Poor Dad” aanschaffen bij Bol.com. Als je via onderstaande link het boek aanschaft krijgt onze website de credits, dit heeft verder geen invloed op de prijs. Een mooie en volledig optionele manier om ons te helpen deze website online te houden!Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Dutch DGI schreef:

  Ik vond het boek ook erg interessant en het leest heel gemakkelijk, zelfs vermakeljk af en toe (al kan het behoorlijk controversieel, bot of zelfs denegerend overkomen). Vooral de eerste twee hoofdstukken met de kern zijn een must-read om te begrijpen hoe de westerse wereld van geld op het niveau van een individu in elkaar zit (loonslaaf versus ondernemer/investeerder, en asserts vesus liabilities).

  Ik herken je minpunten; zeker de tweede helft van het boek gaat voor Nederlanders te diep in op puur Amerikaanse wetgevingen en belastingen. Van direct in onroerend goed investeren (huisjesmelker) ben ik sowieso geen voorstander — te veel beheer- en betalingsrisico’s, en in Nederland hebben huurders belachelijk veel rechten waar je als huiseigenaar wel aan vast zit. Investeer dan liever op een indirecte manier, dus in onroerend goed ETFen of, zoals ik, in (Amerikaanse) REITs (real estate investment trust); wel het rendement en liquiditeit, maar niet de rompslomp en risico’s.

  Ik heb Kiyosaki als zakenman ook nog eens nageplozen en lees inderdaad veel negatieve berichten over hem. Zijn enorme succes met z’n (dure) trainingen leken me ook al twijfelachtig. Ik vrees dat zijn succes hem in z’n bol geslagen is.

  Los daarvan is “Rich Dad Poor Dad” een prima personal finance boek en ik raad het iedereen aan!

 2. lole schreef:

  Dit boek gaat over de twee manieren van denken hoe je met geld omgaat en hoe je geld verdient. De twee denkwijzen heeft hij geleerd door zijn ‘arme pa’ en zijn ‘rijke pa’. Zijn arme pa is zijn biologische vader die hoogopgeleid is en bij de staat werkt terwijl zijn rijke pa de laagopgeleide, maar toch rijke vader van zijn beste vriend is. Robert T. Kyosaki, half Amerikaan, half Japanner en auteur van dit boek, poneert dat financieel arme mensen werken voor hun geld terwijl de ‘rijke’ mensen geld voor hun laten werken. In het boek legt hij uit wat de verschillen in denkwijze tussen die twee groepen zijn en hoe de lezer zelf ‘financieel onafhankelijk’ kan worden. Dit doet hij door middel van 6 lessen dat hij heeft geleerd van zijn ‘rijke pa’. Het boek is een echte eye opener die een andere manier van geld verdienen beschrijft dat het traditionele ‘hard werken en stabiele job hebben’ principe. Het boek is oppervlakkig alleen financieel interessant, maar als je tussen de lijnen ziet kan je dit boek ook als maatschappijkritiek zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie