The Millionaire Fastlane

The Millionaire Fastlane heb ik enkele weken geleden uitgelezen. Van alle boeken die ik heb gelezen staat dit boek stipt op nummer 1. The Millionaire Fastlane gaat alle mogelijke manieren om financieel onafhankelijk te worden bij langs. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen “The Sidewalkers”, “The Slowlane” en “The Fastlane”.

The sidewalkers zijn mensen die werken voor iemand anders en elke maand hun verdiende loon weer uitgeven. Deze mensen staat vaak onder de streep diep in het rood (hypotheek, creditcards) en zullen hun hele leven als “loonslaaf” moeten werken om de rekeningen te kunnen betalen.

The slowlane zijn mensen die langzaam een vermogen opbouwen door geld te investeren in bijvoorbeeld aandelen. Dit is ook zeker mogelijk echter het grote nadeel is dat het erg lang kan duren. Dit is afhankelijk van je huidige situatie en vereist een aanpassing in je levensstijl. Hier praten wij voornamelijk over op financieelonafhankelijkworden.nl en in onze blogposts.

The fastlane zijn mensen die snel een vermogen opbouwen. Niet alleen snel maar ook een groot vermogen. Deze mensen kunnen potentieel binnen enkele jaren multimiljonair zijn. Daarnaast hoeven ze hun levensstijl niet naar beneden bij te stellen wat bij the slowlane wel het geval is.

De mindset

Het grote verschil tussen deze groepen is de mindset. De mindset van iemand uit de slowlane stelt zich in om langzaam aan een vermogen op te bouwen. Hierbij doe je afstand van bepaalde dromen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om via the slowlane manier een luxe sportauto of villa te kopen. Het opbouwen van het vermogen gaat hier te langzaam voor.

De mindset van iemand uit the fastlane is compleet anders. Deze mindset is namelijk dat niks onmogelijk is. Multimiljonair binnen 5-10 jaar is prima te doen. Je moet er alleen wel iets voor doen. Maar als je er niet in gelooft zal het ook niet gebeuren. Deze mensen investeren dan ook in zichzelf. Ze bouwen een product of dienst. Er zijn een aantal richtlijnen opgesteld voor het perfecte product/dienst. Een product of dienst moet voldoen aan NECST.

Need (hebben andere mensen het nodig?)

Er moet een need zijn voor je product of dienst. Indien niemand je product of dienst nodig heeft zal je product of dienst nooit succesvol worden. Toch zijn er genoeg bedrijven die starten omdat ze het bijvoorbeeld leuk vinden om te doen. Ze kijken hierbij niet wat andere mensen nodig hebben. Het gaat er namelijk niet om wat jij een goed idee vind maar wat andere mensen een goed idee vinden.

Entry (instap level)

De entry level van je product of dienst moet hoog zijn. Dit houdt in dat niet zomaar iedereen moet kunnen doen wat jij doet. Is dat wel het geval is de kans groot dat er andere mensen zijn die het beter doen. Het andere nadeel van een lage entry level is dat je veel concurrentie hebt.

Control (Controle)

Heb jij de controle over jouw product of dienst of hebben andere mensen hier controle over? Denk bijvoorbeeld aan affiliate websites waar producten worden verkocht. Hier kun je potentieel veel geld mee verdienen. Echter als de affiliate partij besluit er mee te stoppen zit jij zonder inkomsten. Je bent niet in control. Het beste is dus om in control te zijn van je eigen product/dienst.

Scale (omvang)

Wil je financieel succesvol zijn dan moet de scale groot zijn. Zoals je hebt kunnen lezen in hoe word je miljonair is het afhankelijk van hoeveel mensen je beïnvloedt. Met een lokale winkel ga niet rijk worden. Je bent namelijk afhankelijk van je locatie en de mensen die dagelijks langs je winkel komen. Een webshop heeft bijvoorbeeld een veel groter bereik. Hoe groter de scale en hoe meer mensen je beïnvloed hoe rijker je potentieel kunt worden.

Time (tijd)

Je product of dienst moet zichzelf kunnen verkopen zonder dat jij hier werk voor hoeft te verrichten. Oftewel het moet een asset zijn. Wanneer je een goed product hebt maar je moet nog steeds 40-60 uur per week werken ben je niet financieel onafhankelijk, ook al verdien je duizenden euro’s per maand. Je moet je eigen tijd loskoppelen van het product/dienst. Denk bijvoorbeeld aan een webshop. Een webshop is 24 uur per dag 365 dagen per jaar online. Ongeacht wat jij aan het doen bent. Of je nu ligt te slapen of aan het zwemmen bent aan de kust van Hawaii. De producten verkopen zichzelf via de webshop en daar hoef je niks voor te doen.

Enkele maanden geleden zijn wij dan ook een nieuw project begonnen dat voldoet aan alle bovenstaande punten. Wat dit project inhoudt zullen wij bekend maken via een blogpost zodra we live gaan.

Totale inhoud:

  • Duidelijke informatie en confronterend. Ik verwachte weinig nieuws te leren maar heeft mijn mindset volledig veranderd. Het boek dat iedereen gelezen moet hebben die financieel onafhankelijk wil worden.

Moeilijkheidsgraad:

  • Makkelijk, leest goed door. Volledig engels.

Sterke punten:

  • Korte hoofdstukken met aan het eind van elke hoofdstuk een samenvatting.
  • Lees goed door, geen moeilijke woorden etc.
  • Geeft een gevoel dat je nu eindelijk weet wat je moet doen om multimiljonair te worden.

Minder sterke punten:

  • De cijfers die geplaatst zijn bij hoe snel mensen uit the slowlane financieel onafhankelijk worden zijn iets te hoog. Zoals je op deze site kunt lezen ben je binnen 17 jaar financieel onafhankelijk zodra je meer dan 50% van je inkomen kunt sparen en investeren. The Millionaire Fastlane gebruikt andere cijfers die hoger uitvallen. Daar ben ik het dus niet helemaal mee eens.

Voordat je direct een product of dienst gaat starten is het belangrijk dat je het boek eerst gaat lezen. Het staat boordevol tips en trucs welke je gewoon zelf moet ondervinden en moet uit proberen. Nadat je dit boek gelezen hebt heb je alles in huis om binnen 10 jaar potentieel multimiljonair te zijn.

Laat ik wel vooropstellen dat je hier wel iets voor moet doen. Dat betekent naast je werk elk uur vrije tijd wat je hebt moet besteden aan je product of dienst. En dat voor enkele jaren lang. Oftewel het is niet voor iedereen weggelegd. Alleen de mensen die doorzetten en er in geloven zullen de top bereiken. Niet voor niks zijn er relatief weinig miljonairs.

The Millionaire Fastlane is een recept. Indien je dit recept goed toepast zal de uitkomst altijd positief zijn. De ingrediënten bepaal je zelf. Deze zal je niet vinden in dit boek. Het recept is er, het is aan jou om de juiste ingrediënten toe te voegen!Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie