De Basis - 9. Hoe nu verder?

Hoe nu verder?

Hoe nu verder? Waar begin je mee? Wat heb je geleerd? Een aantal zaken op een rijtje!

De allerbelangrijke stap die je eerst voor jezelf moet maken is een doel. Wat is je doel? Dit kan van alles zijn. Ervan uitgaande dat je zover gekomen bent met lezen gaan we ervan uit dat dit een financieel doel is.

Zodra je een (financieel) doel voor jezelf hebt opgeschreven is het tijd om actie te ondernemen. Niet morgen, niet volgende week, nu! Het maakt niet uit hoe groot of klein je huidige doel is, ga direct aan de slag!

Ons advies is: lezen. Zoveel mogelijk, of je nu leest via boeken, internet, youtube, forums, ect. Er zijn duizenden websites en boeken te vinden, geschreven of gemaakt voor exact jouw doel! Een aantal belangrijke inzichten die ons persoonlijk daarbij geholpen hebben:

“Men of action are favoured by the Goddess of Good Luck”

De les uit deze quote heeft ons vooral geleerd actie te ondernemen. Iedereen heeft dromen maar vaak blijft het bij dromen. Indien je je dromen waar wilt maken moet je hiermee aan de slag gaan. Of dit nu op financieel gebied is of anders, zonder actie te ondernemen kom je er niet. Geluk creëer je zelf door actie te ondernemen, niet morgen of volgende week maar nu!

“Imagine what you want, and you will have it”

De hersenen spelen een hele grote rol in je dromen en doelen. Erg interessant is hoe je eigen hersenen inspelen op je gedachten. Stel je ziet een Ferrari rijden en je denkt bij jezelf “daar zal ik toch nooit in rijden” of je wil graag een gespierd lichaam kweken en je denkt “Dat lukt mij toch niet, daar heb ik de discipline niet voor”…… Deze gedachten zorgen ervoor dat je hersenen direct stoppen met zoeken naar een manier hoe je dit wel zou kunnen realiseren.

Door tegen jezelf te zeggen:

“HOE zorg ik ervoor dat ik over een aantal jaren een Ferrari bezit?” of “Ik ben nu niet gespierd maar HOE ga ik ervoor zorgen dat ik dit WEL word?”.  Zodra je eenmaal een doel hebt gesteld en je gaat dit doel nastreven, dan komt je onderbewuste “super mind” in actie. Iedereen heeft wel eens een keer over iets nagedacht waar je enthousiast over was. Dat kan van alles zijn. Er komen allemaal ideeën naar boven die je normaal gesproken niet zo snel zou bedenken.

“The strangest secret”

Eigenlijk ligt de succes formule voor het oprapen. Kijk naar alle succesvolle mensen in de wereld, deze hebben vaak dezelfde eigenschappen. Ze staan 100% achter hun doel en gaan net zolang door totdat ze hun doel hebben bereikt. Of we het nu hebben over sporters, zangers, politici, business owners, investeerders en noem maar op. Het enige wat jij hoeft te doen is het volgen van hun voetsporen. Indien je net zo sterk en gespierd wilt worden als Arnold Schwarzenegger hoef je alleen maar te doen wat hij ook gedaan heeft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het makkelijk is…

De allerbelangrijkste les op weg naar welk doel dan ook is: “you become what you think about”. Je wordt wat je denkt. Dat is het geheim van alle succesvolle mensen. We kunnen hier nog een pagina over vol schrijven maar er is een video (audiobook) die je “gezien” moet hebben: The strangest secret

Investeringen

Waar alles natuurlijk om draait zijn de Assets en Liabilities. Rijke mensen worden rijk(er) door zich te concentreren op het creëren van assets waar de “normale” mens zich concentreert op de liabilities. Een erg belangrijk concept om te begrijpen! Uiteindelijk zal dit je uitkomst zijn naar een financieel onafhankelijk leven.

Self Improvement

Een belangrijke stap op weg naar financiële onafhankelijkheid is de bereidheid om je leven aan te passen. Veel dingen nemen wij als mensen aan als “gewoon” zoals bijvoorbeeld werken voor je geld. Iedereen moet toch werken voor zijn geld? Nee, niet iedereen hoeft te werken voor zijn geld. Er zijn mensen die laten geld voor zich werken…..

Wanneer  je 10 bekenden vraagt  “Zou je financieel onafhankelijk willen zijn?” Hoeveel mensen zullen op deze vraag een positieve reactie geven? 5 van de 10? Of misschien wel 9 van de 10? Hoeveel van deze mensen zijn daadwerkelijk financieel onafhankelijk? Zeer waarschijnlijk geen één! Is dat niet vreemd?

Nee eigenlijk niet….Hoe komt dat? Omdat deze mensen nog nooit daadwerkelijk onderzoek hebben gedaan naar hoe je financieel onafhankelijk kunt worden. Wanneer je dezelfde 10 mensen de vraag stelt “Wanneer ben je financieel onafhankelijk”? zullen zij – volgens ons – in bijna alle gevallen een antwoord geven met  iets van “veel geld”. Het heeft echter te maken met de hoeveelheid geld die je niet uitgeeft want dat maakt je namelijk financieel onafhankelijk!

Rijke mensen worden rijk omdat ze geld niet uitgeven. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het volgende boek: The Millionaire next door. Hierin wordt het duidelijk waarom miljonairs miljonair zijn en miljonair blijven. De antwoorden die je zult vinden zullen je waarschijnlijk verbazen.

Wat heeft dit te maken met self improvement? Door dingen zelf te onderzoeken en niet zomaar dingen aan te nemen van andere mensen; daarmee creëer je voor jezelf een andere “mindset”. Deze mindset heb je nodig om financieel onafhankelijk te worden. Indien wij dezelfde mindset had gehouden als een jaar geleden, waren we nooit aan deze website/blog begonnen. Wij passen de principes op deze website toe in het dagelijkse leven op weg naar financiële onafhankelijkheid.

Wij weten wat we moeten doen om financieel onafhankelijk te worden. Wij weten ook wat we daarvoor moeten “opgeven”. Om in deze mindset te komen begin je met de eerste stap: Jij moet het willen. Je bent in ieder geval al deze pagina aan het lezen! Dus je bent al goed op weg! Er is niks mis met werken voor je geld. Indien je een leven zonder je werk niet ziet zitten, moet je gewoon blijven werken!

Ok, je hebt de conclusie getrokken dat je financieel onafhankelijk wilt worden. En nu? Lezen, video’s bekijken, budgetten samenstellen, een financieel plan maken, je inlezen over investeren op de aandelenbeurs. Gelukkig hebben wij al een groot gedeelte voor je gedaan:

Misschien ben je al wel veel verder en kunnen wij iets van jou leren! We doen het niet alleen voor onszelf maar voor iedereen die financieel onafhankelijk wil worden, laat het weten in een reactie! Vergeet daarnaast onze website niet te delen met je familie, vrienden en kennissen. Iedereen heeft namelijk het recht om het recept “financieel onafhankelijk worden” te kennen!


Deel deze pagina met je kennissen...Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>