De Basis - 8. Je persoonlijke situatie

Je persoonlijke situatie

Nu je weet wat je moet doen om financieel onafhankelijk te worden spelen er nog een aantal factoren mee. Deze factoren zijn voor iedereen verschillend en het is daarom van belang om dit voor je eigen persoonlijke situatie te bekijken en zaken aan te passen waar nodig.

Leeftijd

Een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden is je leeftijd. Iemand die jong is kan fouten permitteren en kan zijn hele leven nog vol plannen. Daarnaast is risicospreiding per leeftijd verschillend, iemand die 60 is kan minder risico nemen dan iemand die 20 is bijvoorbeeld. Het is geen vereiste om jong te beginnen maar hoe jonger hoe beter.

Relatie

Een relatie heeft een zeer grote invloed op je weg richting financiële onafhankelijkheid. Indien jij zuinig bent maar je partner is dit niet, dan is de kans erg klein dat je financieel onafhankelijk gaat worden. Sparen en uitgeven gaat namelijk niet samen. Dat wil niet zeggen dat je op zoek moet gaan naar een andere partner, maar een gesprek over jullie financiële toekomst is op zijn plaats.

Kinderen

Indien je een kinderwens hebt moet je deze zeker in vervulling laten gaan! Een kind kost veel geld, maar hier krijg je natuurlijk heel veel voor terug. Als je strikt gaat kijken naar financieel onafhankelijk worden moet je hier wel rekening mee gaan houden. Zet bijvoorbeeld vanaf het moment dat je kind geboren is een financieel plan op. Daarnaast is het ook belangrijk om te plannen of je een kind, of 3 (of meer) kinderen wilt.

Net als met alle andere producten en diensten kun je de kosten voor je kinderen ook laag houden. Je kunt er voor kiezen om elke maand een nieuw merk outfit te kopen bij een of andere baby kledingwinkel of je koopt een hemdje bij ……een goedkope winkelketen.

Je moet het willen

Nu je alle basisstappen hebt doorlopen is het aan jou de taak om hier iets mee te gaan doen. Blijf op de hoogte via onze blog en neem vooral een kijkje bij boek reviews en must watch video’s om nog meer informatie op te doen. Dit kan je  helpen op weg naar financiële onafhankelijkheid. Maar het allerbelangrijkste: Je moet het willen!

Niks moet natuurlijk maar zonder de juiste mindset ga je niet financieel onafhankelijk worden. Misschien vind je de informatie erg interessant maar blijf je toch liever wonen in je (te) grote huis en rijden in je (te) dure auto. Daar is niks mis mee!

Het is goed om een verhaal altijd van twee kanten te bekijken of te beluisteren voordat je een beslissing maakt. En voor alles is een middenweg, ook om financieel onafhankelijk worden. Wil je toch leven met luxe? Dan is de weg gewoon iets langer. Wil je weten waar je op kunt besparen? Neem dan een kijkje bij besparen op producten en diensten.


Deel deze pagina met je kennissen...Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>