Over ons

Over ons

Hoi! Wij zijn (nog) niet financieel onafhankelijk maar dat is slechts een kwestie van tijd. Wij hebben verder een “normale” opvoeding gehad en niet de principes van rijkdom vanuit huis uit meegekregen. Onze ogen werden pas geopend nadat wij een video hadden gezien van Robert Kiyosaki genaamd 60 Minutes To Getting Rich en vervolgens het boek Rich Dad, Poor Dad hadden gelezen.

Sindsdien zijn we steeds meer video’s gaan kijken en boeken gaan lezen over dit onderwerp. Er is voor ons letterlijk een nieuwe wereld ontstaan waar niet alles is zoals het lijkt of zoals je dit hebt aangeleerd via je ouders of op school.

Omdat we elke dag weer nieuwe dingen leren en we merken dat mensen om ons heen geen idee hebben dat deze informatie beschikbaar is, hebben we besloten om onze kennis voort te zetten in deze website/blog. Wij vinden dat iedereen recht heeft op deze informatie en een financieel gezond leven!

Steun ons blog

Wij hebben ervoor gekozen om alle informatie op dit blog vrij toegankelijk te maken, zodat iedereen de kans heeft om het te lezen! Als jij vindt dat wij jou goed geholpen hebben bieden wij de mogelijkheid ons blog te steunen.

Doneer een review

De eerste stap richting financiële onafhankelijkheid is het (be)sparen van geld. Als je financieel onafhankelijk wilt worden is het daarom beter om geld te doneren nadat je FO bent geworden. Ons eigen project om financieel onafhankelijk te worden is Klezzer.

Als jij ons graag wilt steunen kan je in plaats van geld een review doneren. Meld je aan bij Klezzer en schrijf een review over een product die jij in bezit hebt. Je verdient er ook nog een zakcentje mee! Dat kan jou dan ook weer een klein beetje helpen met je weg naar financiële onafhankelijkheid.

Donatie

Financieel onafhankelijk geworden? Doneer een bedrag naar keuze waarvan jij denkt dat gelijk is aan de waarde die wij jou gegeven hebben. Alvast bedankt!

 

Adverteren

Wij bieden u als bedrijf de mogelijkheid om uw financiële dienst te promoten op ons blog. Bekijk hier de mogelijkheden: https://financieelonafhankelijkworden.nl/factsheet.pdf

Neem contact met ons op via LinkedIn

Email: Deel deze pagina met je kennissen....
9 reacties

 1. Maurits van Bremen schreef:

  Beste.
  Is het mogelijk om een blog aan te leveren bij jullie over het kansspel/gokken en snel geld verdienen?

 2. mark schreef:

  Geachte heren,
  Graag zou ik een stuk willen zien over crowdfunding als geld maker ipv aandelen?
  volgens mij kan je hier ook “rijk” mee worden

  alles begint met minder uitgeven dat is je eerste winst en deze is erg moeilijk in te halen

  fijne feestdagen en een gezond 2017

  • Johan van der Deen schreef:

   Hoi Mark,

   Jij ook fijne feestagen en een gezond 2017!

   Crowdfunding kan een goede optie zijn. Hier hebben we ook al een aantal artikelen over geschreven: https://financieelonafhankelijkworden.nl/financiele-onafhankelijkheid-begint-hier/investeren/crowdfunding/

   Ik heb persoonlijk geen goede ervaringen met crowdfunding. Sowieso moet je nooit investeren in startups. Omdat hier geen financiele gegevens van beschikbaar zijn. Daarnaast valt het rendement tegen.

   • Dutch DGI schreef:

    Ik sluit me bij Johans antwoord aan; men vergeet graag dat crowdfunding gewoon persoonlijke leningen zijn met een zeer hoog risico (zonder onderpand), zeker in het geval van startups.

    In mijn ogen kun je dan beter gewoon beleggen in aandelen, met een historisch gemiddeld rendement van zo’n 8 % rendement (S&P 500 index, inclusief dividendherinvestering). Je bent dan volledig liquide en zit dus ook niet vast aan een leningstermijn.

 3. Marco schreef:

  Beste, de pagina https://financieelonafhankelijkworden.nl/blog/investeren-altijd-de-juiste-beslissing-ongeacht-het-resultaat/ vind ik best leuk. Het is natuurlijk met alles wat je doet op financieel gebied belangrijk dat je dingen uitzoekt. Maar hoe zet je details om in EV+ en EV-. Zelf flirt ik een beetje met crowdfunding. Risico vol ik weet het maar diverse platformen onderzoeken de zaak behoorlijk. Zoals franchise bedrijven waarvan het moeder bedrijf garandeert de voorraad terug te kopen. Is dit nu een EV+? Of een ondernemer met een partner die een vaste baan heeft , is dat een EV+. Hoe laat ik hier een berekening op los?

  • Johan van der Deen schreef:

   Beste Marco,

   EV+ en EV- zijn berekening die je los kunt laten op allerlei situaties. Bijvoorbeeld:

   Stel je wilt een bedrijf starten. Je hebt berekent dat je hiermee 100.000 euro per jaar kan verdienen. Aan de andere kant heb je een vaste baan waarmee je 60.000 euro per jaar verdient. Het eerste is “een groot risico”, een vaste baan geeft “zekerheid”. Echter is in dit geval het starten van een bedrijf EV+ en het houden van de vaste baan EV-. De verwachte opbrengst van het bedrijf is namelijk veel groter.

   Het ligt er dus maar net aan hoe je het bekijkt. Een ondernemer met een partner met een vaste baan kan EV- zijn. Stel de partner helpt mee om het bedrijf van de ondernemer uit te bouwen. Hoeveel potentiële winst valt daar uit te halen? Als deze wist het inkomen uit de vaste baan overstijgt is dat EV+ en het houden van een vaste baan EV-.

 4. Dutchwoman schreef:

  Via de KNAB bank is ook een crowdfundingsplatform opgericht. Het mooie vind ik dat dit niet alleen voor startups is, maar ook voor bedrijven die willen uitbreiden. Ook worden de deelnemende bedrijven grondig gecontroleerd en beoordeeld.

 5. Marco schreef:

  Beste Johan, ik ga er van uit dat de partner gelukkig een betaalde baan heeft. Waarom de partner geen ondernemer is, daar kan ik alleen maar naar gissen. Ik hou me maar aan de gegeven feiten vast want “3x als” is geen discussie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie