De grootste financiële fraude in de geschiedenis

In hoe werkt de economie hebben we het kort gehad over ons huidige monetaire geldsysteem en waarom geld niet meer bestaat indien alle schulden afbetaald zijn. In onderstaande video wordt gekeken naar hoe dit systeem nu precies werkt. De economie is een complex systeem en dat heeft een goede reden. Het monetaire geldsysteem is namelijk een piramidespel gespeeld op het allerhoogste niveau. Niet alleen banken maar ook overheden profiteren hiervan en zijn gebaat bij werknemers zoals jij en ik.

Geld is niets meer dan een cijfertje in een computersysteem. Wist je dat de bank jouw geld mag uitlenen zonder dat je hier toestemming voor geeft? Sterker nog dit gebeurt elke seconde van de dag.

De eigenaren van de federale banken (alle grote banken ter wereld) en overheden worden betaald door jou en de rest van de wereld. Niet voor niks maken alle overheden ter wereld gebruik van het principe “pay yourself first”. Zie ook de basisprincipes van rijkdom.

De overheid is er bij gebaat dat je blijft werken voor je geld zodat ze belasting kunnen innen. Daarom bestaat bijvoorbeeld de vermogensrendementsheffing zodat mensen “gedwongen” worden hun geld uit te geven. Vervolgens moeten mensen weer werken voor hun geld om daarna weer belasting te betalen. De cirkel is weer rond en begint weer van voren af aan, oftewel de “rat race”: Werken, uitgeven, meer werken, meer uitgeven.

De overheden en banken maken deel uit van de grootste financiële fraude in de geschiedenis:

Vraag: Wist je van de praktijken die aan het licht komen in deze video? Laat het weten in een reactie!

P.S. Vind je deze video leuk? Deel het via je favoriete social media!Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Dutch DGI schreef:

  Op zich interessante en zeker professionele video, maar als je deze Mike Maloney en zijn organisatie napluist, vind je net zo veel berichten waarin hij en zijn ‘scam’ zelf weer als scam gezien worden; hij is verkoper van goud en zilver — ‘het enige echte geld’ volgens zijn theorie… Dat en gecombineerd met het feit dat de video druipt van ‘conspiricy theory’ kenmerken maakt dat ik het ook afdoe als scam.

  Ik geef toe dat ik het globale monetaire systeem (want het is zeker niet alleen de VS!) lang niet helemaal begrijp en waarschijnlijk ook nooit helemaal zal begrijpen, dus ik kan niet andes dan erop vertrouwen dat voldoende slimme mensen (bijv. economen) en organisaties ervoor zorgen dat we een gezonde economie hebben en behouden. Iedereen weet dat banken en de extreem rijken de macht in handen hebben, maar dat is nu eenmaal onderdeel van het systeem en zal altijd zo zijn. Het enige wat wij als particulieren kunnen doen is zorgen dat we het systeem voldoende begrijpen en hiermee voor onszelf zorgen.

  Scam of niet, ik denk dat er in de video veel correcte concepten uitgelegd worden, dus zeker leerzaam.

  • Dutch DGI schreef:

   Als toevoeging: Het is een feit dat gegeven ons huidige monetaire systeem ‘geld meer geld maakt’, dus het beste wat je m.i. kunt doen is zorgen dat je aan de goede kant van de welvaartskloof komt/ en blijft, en dus bij ‘de rijken’ hoort (ik heb het helemaal niet over de mega-rijken, de top 1 %). Ik weet het, klinkt socio-economisch gezien heel fout en dat zit me ook niet lekker, maar wat moet je anders?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie