Het geheim van succes ontrafeld

Ken jij het geheim voor succes? Succesvol worden is voor de meeste mensen een droom, maar waarom zijn er maar zo weinig mensen succesvol? Stel je zou 10 mensen die je goed kent vragen: “zou je rijk en succesvol willen zijn?” hoeveel van deze mensen zouden “ja” antwoorden? 5 van de 10? 9 van de 10? Bijna iedereen droomt van een bestaan zonder zich zorgen te hoeven maken over geld en alles kunnen doen wat ze maar willen. Van al deze mensen met dromen, waarom zijn er maar een paar mensen die hun dromen waar maken? Dat is het namelijk succes: je dromen waar maken.

Succes is voor iedereen verschillend. Iedereen kan succesvol worden en er bestaat één goed bewaard geheim, de sleutel tot succes. Dit geheim is zo krachtig dat het je wildste dromen kan waarmaken maar kan er tegelijkertijd ook voor zorgen dat je faalt en in de diepste dalen terecht komt. Bekijk/beluister eerst de volgende video:

Welke mensen zijn succesvol?

 • Iemand die de droom had om buschauffeur te worden en buschauffeur geworden is.
 • Iemand die de droom had om miljonair te worden en miljonair geworden is.
 • Iemand die de droom had om financieel onafhankelijk te worden en dit geworden is.
 • Iemand die leraar wou worden en dit geworden is.
 • Iemand die ….. wou worden en dit geworden is.

Oftewel succes bepaal je zelf. En er is een geheim, een key, een sleutel die je nodig hebt om succesvol te worden. Vraag 100 mensen op straat en niemand kan je vertellen wat het geheim van succes is. Deze sleutel en het geheim tot succes staat onder andere beschreven in het bekendste boek ter wereld: De Bijbel

 Marcus 9-23: “All things are possible to him who believes.”

Niet alleen in de Bijbel, verschillende historische personen zijn het over dit punt unaniem eens:

Marcus Aurelius: “The universe is change; our life is what our thoughts make it.”

Ralph Waldo Emerson: “A man is what he thinks about all day long.”

De sleutel en het geheim van succes is : “You become what you think about”

Je wordt wat je denkt

Dit is het allerbelangrijkste wat je ooit in je leven zal leren, je wordt wat je denkt. Dit is het geheim van succes. Belangrijk is dat je dit exclusief moeten denken, maar niet honderden dingen tegelijk en in tegengestelde richtingen. Als je denkt, ik word rijk dan zal je rijk worden. Als je denkt dat je een goed persoon wil worden zal je een goed persoon worden. Maar dit is ook de sleutel tot falen. Als je denkt, ik voel me onzeker en angstig dan word je onzeker en angstig. Als je denkt, ik zal nooit het gespierde lichaam krijgen wat ik wil hebben dan zal je dit ook nooit krijgen. Als je denkt, ik zal nooit een Ferrari bezitten, dan zal je ook nooit een Ferrari bezitten.

Een cruciale factor die genoemd wordt in het audioboek is het ondernemen van actie. Zonder actie en de keuze om deze actie te ondernemen gebeurt er niks. Het is de combinatie van het controleren van je gedachten, keuzes en het ondernemen van actie wat het succes is van alle succesvolle mensen op de wereld, maar tegelijkertijd ook het falen van nog veel meer mensen die hun doelen niet hebben bereikt.

Indien je financieel onafhankelijk wilt worden is het dus belangrijk om actie te ondernemen. Start met het lezen van het stappenplan en start met besparen.Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Dutch DGI schreef:

  Dank voor deze tip! Ik heb inmiddels al meerdere audiobooks (via YouTube) van Earl Nightingale (“The Dean of Personal Development”) geluisterd en vind zijn boodschappen zeer interessant. Hij lijkt me een uitzonderlijk wijs man; hij heeft alles gelezen en geleerd van vele wijsgeren voor hem, en heeft het talent om al die wijsheid samen te vatten en op een aantrekkelijke manier over te brengen, gericht op onze ‘moderne’ tijd (althans vanaf ca. 1950), en nog helemaal gratis ook!

 2. Richie Rich schreef:

  ik zou niet zo gauw concluderen dat er zo weinig mensen succesvol zijn, je kent er wellicht niet zo veel?

  • Johan van der deen schreef:

   Voor de maatschappij succesvol zijn wordt vaak geassocieerd met een goede baan, veel geld, een bedrijf etc. Echter heeft succesvol zijn daar niks mee te maken (zoals ook in het artikel staat vemeld). Succesvol zijn wordt niet bepaald door de maatschappij maar door jezelf. Iedereen is succesvol op zijn eigen manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie