Top 10 onderhandeltechnieken

Onderhandelen kom je in meer of mindere mate tegen in je leven. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een nieuwe keuken of badkamer. Of wat dacht je van een auto of een huis? Met de juiste onderhandeltechnieken kan je duizenden euro’s besparen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan salarisonderhandelingen. Het is algemeen bekend dat je op keukens flink kunt afdingen. Wanneer heb je echter nu een goede deal gemaakt? Bekijk onderstaande video voor extra uitleg:

In het kort de samenvatting:

  1. Onderhandel helemaal niet. Bepaal de prijs naar de waarde van je product.
  2. Onderhandel voorafgaand aan een onderhandeling niet met jezelf, bepaal een prijs en laat de ander maar nadenken.
  3. Accepteer nooit het eerste bod, er zit altijd een beter bod achter.
  4. Biedt nooit als eerste, tenzij je niet anders kan.
  5. Luister zoveel mogelijk en praat zo weinig mogelijk tijdens een onderhandeling. Zo geef je geen signalen weg én heb je minder kans om de andere regels te breken.
  6. Geeft nooit iets gratis weg. Het gratis geschenk van vandaag is het startpunt in de volgende onderhandeling.
  7. Kijk uit voor het SALAMI-effect.
  8. Voorkom de Rookie regret.
  9. Voorkom een te snelle deal. Als de tegenpartij het tempo in de onderhandeling versneld moet je oppassen, gas terug nemen en alles rustig opnieuw bekijken.
  10. Vertel nooit iemand wat je grens is, ook niet achteraf!

Waarom is onderhandelen zo belangrijk? Omdat je letterlijk duizenden euro’s kunt besparen! Denk bij het kopen/verkopen van een huis of auto. Maar ook tijdens het onderhandelen van je salaris. Besparen is de belangrijkste stap om financieel onafhankelijk te worden. Indien je geld blijft uitgeven naar aanleiding van wat je verdient blijf je achter de feiten aanlopen. Lees eerst de basis om financieel onafhankelijk te worden in ons stappenplan. Wil je direct weten wat je kunt besparen neem dan een kijkje op onze bespaar vergelijkers pagina.Deel dit artikel met je kennissen...Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Financieelonafhankelijkworden.nl maakt gebruikt van cookies: Meer informatie